Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Millores a la xarxa d’aigua: inversió per garantir el bon servei

Tiana és a punt de rebre la inversió més gran de les últimes dècades per millorar la xarxa de distribució d’aigua. Agbar —abans, Sorea— farà sis obres per un valor total de 449.027 euros per canviar canonades. L’Ajuntament ha signat un conveni amb l’empresa perquè, abans que acabi la concessió, aquest mateix any, faci totes les inversions que tenia pendents.

Petició de l’Ajuntament

En virtut del contracte de gestió, Agbar havia de millorar la xarxa en el moment de la seva finalització. El conveni permet avançar la millora de la xarxa i començar les obres abans que s’acabi el contracte. Això és el que permetrà ara la inversió de gairebé mig milió d’euros.

En general, els treballs consistiran a canviar les canonades de fibrociment per unes d’un material més resistent, per fosa dúctil. També s’instal·laran nous hidrants, que serveixen com a punt de subministrament d’aigua en cas d’incendi.

“És una inversió que reverteix en la millora de la xarxa d’aigua, en la reducció de les avaries i en l’eficiència del subministrament”, diu la regidora d’Espai Públic, Núria Amado.

En total, són sis intervencions, en els punts de Tiana on s’havien detectat més avaries en els últims anys: Riera de Tiana, entre els carrers Sol i Sant Josep; pg. de la Vilesa, entre c. Pau Giralt i c. Carme Donada; camí de l’Alegria; c. Roderic Robert; c. Josep París, i c. Can Guinart i Castellar. Aquesta última obra serà la de més envergadura, i els treballs duraran cinc setmanes.

Objectiu: posar fi a les fuites i avaries

En el context d’emergència climàtica i de sequera persistent, és important evitar les fuites d’aigua que té la xarxa i garantir la màxima eficiència en la distribució.

En els últims mesos, s’han produït diverses incidències pel mal estat de conservació en la xarxa d’aigua. La més greu va ser el 9 de setembre passat. La xarxa es va avariar en quatre punts diferents del carrer Matas i al passeig de la Vilesa, deixant 380 cases sense aigua.

 

Skip to content