Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Més seguretat i més prevenció

Fa mesos que l’Ajuntament de Tiana treballa per reforçar la seguretat al poble i ja se’n comencen a veure resultats. Des del gener, el govern ha fet una inversió important per renovar tot el sistema de càmeres de videovigilància, que arrossegava una falta de manteniment crònica. “La situació era molt pitjor del que pensàvem: era un desastre i hem hagut de renovar pràcticament tota la xarxa de càmeres”, apunta l’alcalde, Isaac Salvatierra.

Ara mateix ja hi ha una trentena de càmeres en funcionament (les de les zones més sensibles) i en les pròximes setmanes es preveu habilitar la resta. N’hi haurà 48 en total. Entre les que ja funcionen, n’hi ha dues que llegeixen matrícules. La renovació permet tenir una visió més completa i a temps real del que passa al carrer. Totes les càmeres es poden veure des de la comissaria i permeten activar patrulles més ràpidament.

Balanç excel·lent del dron

Aquesta Festa Major la Policia Local també ha començat a fer servir un dron per supervisar el carrer, després de la prova pilot que es va fer fa uns mesos. Tant divendres com dissabte, el dron va sobrevolar la zona de l’Antic Camp de Futbol, on en alguna ocasió hi havia hagut incidents. “El balanç és excel·lent, és una bona eina que ha vingut per quedar-se”, assenyala l’alcalde.

Una nova bicefàlia

Més enllà de la modernització, la policia també ha reforçat l’estructura. S’ha nomenat un nou cap, José Carlos Pesquera, després que l’anterior, Carla Albar-racín, va demanar reduir la jornada, i ara és sotscap.
Pesquera ja va treballar a la Policia Local de Tiana entre el 1994 i el 2008. Des d’aleshores ha estat a la comissaria de Premià de Mar on, des del 2019, ha fet de sergent. L’alcalde destaca que “és una persona que coneix molt bé Tiana, perquè hi ha treballat i hi viu, i té l’experiència d’haver estat en una comissaria més gran”.

En paral·lel al nomenament, s’han convocat oposicions per estabilitzar agents que fins ara eren interins. També s’han convocat places noves per ampliar la plantilla.

L’alcalde demana més mossos

Aquest 2023, fins al juliol, els Mossos han rebut 25 denúncies per robatoris en domicilis a Tiana.
Tot i que les xifres estan per sota de les d’abans de la covid, la sensació d’inseguretat ha augmentat aquest estiu per alguns intents de robatori que no s’han arribat a consumar. L’alcalde ha reclamat a Interior més presència dels Mossos a Tiana, sobretot a l’estiu. La competència de la seguretat ciutadana és dels Mossos, i Salvatierra considera que la presència no és suficient: “Si no doten la plantilla de més agents, no poden arribar a tot arreu”.

Skip to content