Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Menys robatoris en domicilis. La renovació de les càmeres, clau.

Els robatoris amb força a domicilis de Tiana han baixat gairebé un 11% en un any. “És el resultat d’una suma d’esforços”, assegura el cap de la Policia Local, José Carlos Pesquera. En tot el 2023, se’n van produir 41, cinc menys que l’any anterior, el 2022, i la mateixa xifra que el 2019, l’últim any abans de l’esclat de la pandèmia.

Les dades menuals del 2023 evidencien una millora en el transcurs de l’any que el cap de policia associa a diversos motius: la incorporació de personal, la millora del sistema de videovigilància o la feina dels agents al carrer.

Fins aquest últim any, era habitual a Tiana que els últims mesos de l’any hi hagués repunts de robatoris. En canvi, entre setembre i desembre del 2023, tot just es van produir 6 dels 41 robatoris perpetrats durant tot l’any, mentre que més de 30 van ser entre l’abril i l’agost.

“És evident que el sistema de videovigilància té un paper fonamental. La seguretat ha millorat molt i ens dona eines molt valuoses davant qualsevol delicte. A vegades no és a l’instant, però sí que tenim resultats més tard, quan podem visualitzar la gravació”, explica Pesquera.

Les dades de robatoris es van exposar al febrer en una Junta de Seguretat Local presidida pel Delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs. Precisament per això, l’alcalde, Isaac Salvatierra, va aprofitar l’ocasió per reclamar a la Generalitat més recursos per evitar que els agents de policia marxin de comissaries com la de Tiana, un cop s’hi han format. També va demanar al Govern més efectius de Mossos al municipi atès que “la competència en seguretat ciutadana és d’ells”: “Quan treballem amb la prevenció de robatoris, molts cops trobem a faltar els Mossos i ho hem de fer amb els nostres recursos”.

Ves al contingut