Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > L’Espai Dioptria obre les portes

L’Espai Dioptria ha obert aquest diumenge, 7 d’abril, les seves portes al poble. Un nou equipament amb l’Espai Jove, la Casa d’Entitats i la Sala Dioptria d’estudi i treball. “Creem un nou espai descentralitzat. Tot no ha de passar al centre del poble. Estem assajant un nou tipus d’equipament intel·ligent i de cogestió”, ha explicat l’alcalde Isaac Salvatierra durant l’acte d’inauguració.

El nou equipament municipal comunitari ofereix un espai de treball i oportunitats per a les entitats, els col·lectius i els veïns i veïnes de Tiana. L’espai Dioptria engloba 3 blocs: l’espai de l’AEIG Roger de Flor, la casa d’entitats i l’espai Jove, i la sala Dioptria, una sala de treball d’accés lliure per a veïns i veïnes.

Pau Seda, regidor de Joventut, ha destacat que “volem que sigui un espai viu i que fomenti el treball associatiu”. La Casa d’Entitats, ha afegit,  “respon a una demanda històrica i fomenta la relació interassociativa”. Avui totes les entitats s’han fet la foto de família al nou espai.

 

L’alcalde Isaac Salvatierra ha explicat, també, el perquè del nom amb clares referències a Pau Riba i al seu disc Dioptria: “Representa el seny i la rauxa. Un espai on hi passi la creativitat, però on hi hagi treball i formació”.

 

Pau Seda, regidor de Joventut ha afegit que “aquest equipament dona resposta a moltes de les demandes històriques de les entitats i estudiants i ara, també, de treballadors”.

La Casa d’Entitats pretén ser un espai de reunió, trobada i activitat pròpia per a les entitats municipals. Aquest equipament facilita el treball associatiu, oferint diversos espais per al desenvolupament, la col·laboració, el creixement i la millora del moviment associatiu, i oferint, també, la possibilitat de relació interassociativa entre les diferents entitats.

La Sala Dioptria és un espai d’accés lliure mitjançant un codi unipersonal que ofereix als tianencs i tianenques un espai polivalent de treball, estudi i formació. Està equipat amb el mobiliari i la tecnologia necessaris per estudiar i teletreballar en qualsevol hora del dia. En períodes d’avaluacions a les universitats s’ampliarà l’horari d’obertura fins a les 12 de la nit per complementar l’horari d’obertura de la biblioteca.

Per poder accedir a la Sala Dioptria o a la Casa d’Entitats cal que et facis usuari. Usuari IO, tal com ho hem anomenat per a l’Espai Dioptria. La vigència del permís d’entrada serà d’un any i quan facis el tràmit per a ser usuari caldrà que sigui 72 hores abans del primer dia que hi vulguis accedir.

A partir d’aquesta setmana s’obrirà el tràmit per a poder registrar els usuaris a la web de l’Espai Dioptria.

Skip to content