Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Les decisions d’aquest govern

Article del grup municipal de Junts per Catalunya Tiana

En només cinc mesos hem assistit a tota una sèrie de contradiccions i de decisions preses unilateralment, la darrera ha estat l’aprovació de l’ordenança per incrementar l’Impost de Béns Immobles al  24,72% que va aprovar el govern sense cap suport.

Des del moment que vam tenir coneixement d’aquest augment de l’impost de Béns Immobles (IBI), així com del pressupost pel proper 2024, vam informar de la nostra disconformitat i en diverses reunions  vam presentar alternatives, tant pel que fa a disminuir l’import de la despesa d’algunes partides, sense que afectés   les partides de seguretat o de benestar social, com a reduir l’augment que pretenien dur a terme amb l’IBI.

Per aquest motiu, vam proposar un increment de l’IBI gradual, en diferents anys, el 2024 únicament per compensar la pèrdua d’ingressos estimada per al 2024, però en cap cas estàvem d’acord amb aquest augment tan elevat i encara menys a fer-lo de cop. 

Aquestes són les raons per les quals vam votar NO a les dues propostes del govern i el motiu pel qual vam presentar una Moció al Ple, oferint alternatives per a l’augment proposat pel govern, una vegada ja s’havien aprovat els pressupostos i l’ordenança de l’IBI. Com ja sabeu la nostra iniciativa no va ser aprovada.

Ha estat gràcies a la mobilització ciutadana que el govern s’ha avingut a fraccionar l’augment de l’impost de l’IBI i a reunir-se amb els regidors de l’oposició per intentar consensuar decisions.  

Celebraríem que el govern rectifiqués la seva actitud. Nosaltres posarem tot el que estigui al nostre abast per arribar a acords, però sempre tenint ben clares les prioritats de la població i l’escalada de preus que estem vivint.

Bon Nadal a tothom¡¡¡

Skip to content