Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > L’alcalde presenta el Pla Estratègic de Comerç de Tiana a la Generalitat

L’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, s’ha reunit aquest dimarts a Barcelona amb el director general de Comerç de la Generalitat, Jordi Torrades, a qui acompanyaven la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Agnès Rusiñol i tècnics del Departament, amb l’objectiu de presentar-los el Pla Estratègic de Comerç de Tiana.

Durant la sessió de treball l’alcalde ha explicat les prioritats i les actuacions previstes pel Pla, que es va elaborar de manera participativa a partir d’un estudi que assenyala les oportunitats així com les amenaces actuals que afronta el comerç local tianenc.

Salvatierra ha proposat cercar fórmules de col·laboració entre l’Ajuntament de Tiana i la Generalitat que permetin impulsar el comerç de proximitat i el seu enfortiment, entre les quals hi ha la digitalització dels comerços, l’obertura de locals actualment tancats o  l’impuls a les activitats de la xarxa comercial local.

Un dels temes comentats ha estat el projecte estratègic de creació d’un mercat municipal i el seu abast. Un mercat municipal que permeti a la població abastir-se de productes i serveis bàsics en la proximitat, sense necessitat de desplaçar-se als municipis veïns. Un 81,7% del veïnat, segons l’estudi de comerç que es va fer l’any passat, està d’acord o molt d’acord que crear un mercat municipal seria molt positiu.

El director general de Comerç ha detallat les accions contingudes en el Pla d’Acció 2022-2025 de comerç, artesania i moda aprovats pel Govern de la Generalitat i que s’està desplegant arreu del territori. I ha convidat l’Ajuntament i el teixit comercial de Tiana a beneficiar-se de les seves línies d’acció, en especial de les convocatòries d’ajuts que el seu Departament publica cada any. També ha ofert assessorament i suport a propostes que puguin significar un impuls del comerç local.

Skip to content