Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > L’Ajuntament reforça la seguretat de la Festa Major
  • Es reforça la il·luminació al Parc de l’Antic Camp de Futbol per evitar agressions i garantir la seguretat.
  • Més vigilància a les zones de la festa.

L’Ajuntament de Tiana ha reforçat la seguretat per aquesta Festa Major de Sant Cebrià. S’ha preparat un dispositiu conjunt entre la Policia Local de Tiana, la Policia Local de Montgat i els Mossos d’Esquadra per garantir unes festes segures. El dispositiu s’activarà el dijous 15 de setembre, dia del pregó de Festa Major, i s’allargarà fins al diumenge, 18 de setembre després del castell de focs.

La setmana passada, la cap de la Policia Local de Tiana, Carla Albarracín, va fer, a l’ajuntament de Tiana, les reunions de coordinació amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Montgat.

Reunió de coordinació amb els Mossos d'Esquadra

S’ha centralitzat els actes de nit en un sol espai, el parc de l’Antic Camp de Futbol, per facilitar la gestió de la seguretat. L’operatiu de Festa Major tindrà una especial atenció a les nits de divendres i dissabte, 16 i 17 de setembre.

El Parc de l’Antic Camp de Futbol comptarà amb un servei de vigilància propi durant les nits de divendres i dissabte que està reforçat respecte anys anteriors. Hi haurà controls policials conjuntsa la rotonda de la Creu de Terme on tindran el final de parada les línies habituals d’autobús,

Servei especial de bus i taxi

El final de trajecte de l’N9 serà a la rotonda de Creu de Terme. L’Ajuntament posarà a disposició del veïnat de Tiana, la nit de dissabte, un servei de taxi gratuït per arribar a casa des de la rotonda, des de les 23 h fins a les 2 h.

Es cobrirà el buit de servei d’autobús entre les 05:00h i les 08:00h del diumenge amb un Servei especial de la línia N9 entre Tiana, Badalona i Santa Coloma (Metro Sta. Coloma) amb una freqüència de 20 minuts. Es garanteix així que els assistents als actes de Festa Major de la nit de dissabte a diumenge que vulguin marxar del poble, un cop acabada la festa, ho puguin fer fàcilment.

 

Al Parc de l’Antic Camp de Futbol, on es concentren els actes de divendres i dissabte, s’han eliminat les zones fosques amb un reforç de la il·luminació del parc a la zona de gronxadors i a la part superior del parc on hi ha les atraccions de la fira.  Per seguretat del veïnat de la Ciutadella, es tancaran durant les nits els accessos a la Plaça Salvador Espriu i Doctor Barraquer, i es restringirà el pas al carrer Josep París.

Punt Lila

S’està fent una campanya per conscienciar sobre la violència masclista i evitar-la. S’ha elaborat un protocol d’assetjaments en entorns d’oci, amb una formació específica als bars del poble.

Durant divendres i dissabte hi haurà al Parc de l’Antic Camp de Futbol el Punt Lila fins a les 5 de la matinada i els punts itinerants Som Nit de prevenció i reducció de riscos.

Canvis en el sistema de recollida d’escombraries

Amb motiu de la Festa Major, el servei de recollida ha variat el calendari habitual. La recollida de la fracció orgànica de tots els dissabtes es canvia per diumenge. S’evita així les pèrdues o danys en els cubells durant la nit de dissabte

Skip to content