Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > L’Ajuntament de Tiana publica les dades de robatoris a domicilis en obert i per mesos

L’Ajuntament de Tiana publicarà el nombre de robatoris amb força als domicilis per mesos. Les dades, que es fan públiques a partir d’avui a través d’un nou espai de dades obertes al web municipal, s’actualitzarà segons la disponibilitat de les dades facilitades pel cos de Mossos d’Esquadra. Les dades comptabilitzaran els robatoris consumats que hagin estat denunciats. Durant els mesos de gener i febrer d’aquest 2023 només hi ha hagut 2 robatoris amb força a domicilis consumats. Ho ha anunciat l’alcalde, Isaac Salvatierra, durant la Junta Local de Seguretat.

A la reunió presidida per l’alcalde de Tiana hi ha assistit el secretari de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat, Jordi Planella; el Cap de l’ABP Premià, Miguel Angel Gonzalez Vide; el subcap Jordi Rovira Artero, el cap de l’Àrea d’Investigació i Atenció a la Ciutadania de la Guàrdia Civil, Omar Gimeno Piñera, i la Cap de la Policia Local de Tiana, Carla Albarracín, així com els representants dels grups municipals i de les Associacions Veïnals de la Virreina, Les Costes i Els Vessants.

Durant la Junta Local de Seguretat, l’alcalde ha instat a la Generalitat a acabar i aprovar la nova Llei de la Policia de Catalunya que ha de donar més eines als ajuntaments per a les seves policies locals.

Isaac Salvatierra ha explicat les noves mesures de seguretat que s’implantaran al municipi, com el nou sistema de càmeres de videovigilància que permet crear una plataforma per a la seguretat i mobilitat de tot el municipi, la prova pilot amb drons que es farà aquest mateix mes i la convocatòria de dues places de caporal per a estabilitzar la Policia Local, aprovada a la Junta de Govern d’aquest dimecres.

Pel que fa a les dades delinqüencials del 2022, es mantenen respecte anys anteriors. Creixen les detencions, en total 14, 12 més que el 2021. Les estafes són el principal delicte registrat, per damunt els danys i els robatoris amb força a domicilis. En total, durant el 2022 hi va haver 46 robatoris amb força a domicilis. Durant els mesos de gener i febrer del 2022 es van denunciar 12 robatoris. Aquest any 2023, només n’hi ha hagut 2 durant el mateix període. Pel que fa al trànsit, l’accidentalitat baixa un 21%. Durant el 2022 no va haver-hi cap atropellament de vianant. En canvi, pugen un 30% les denúncies per delictes contra la seguretat viària fruit dels controls policials. En total, durant el 2022 es van posar 13 denúncies.

Skip to content