Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > L’acord del PSC amb el govern rebaixa a la meitat la pujada de l’IBI pel 2024

Article del grup municipal del PSC

Les recents eleccions municipals de maig de 2023 van atorgar a Junts per Tiana una majoria absoluta. Per tant, tenen la capacitat per aprovar pressupostos, impostos i qualsevol cosa que vulguin en solitari. En aquesta situació, la posició del PSC és clara: negociar per aconseguir les millors condicions pels tianencs i tianenques. Per això vàrem aprovar els pressupostos, condicionat a inversions de més de 500.000 euros en quatre anys per temes d’adaptació al canvi climàtic i propostes d’associacions de veïns. I no vàrem aprovar la pujada inicial de l’IBI, proposada pel govern, d’un 24% per l’any 2024.

La situació econòmica de l’Ajuntament de Tiana és complicada. Respon a diferents causes, entre elles increment per llei dels sous dels treballadors, l’augment de costos energètics, la davallada d’ingressos per construccions i retorns per uns impostos de plusvàlua mal aplicats segons sentència del Suprem. És evident que seria bona una contenció de les despeses, però només suposaria una part petita del problema.

Si ara cal una pujada forta és perquè els darrers quatre anys no es va modificar aquest impost, fins i tot en cap dels dos pressupostos aprovats quan el Sr. Salvatierra ja era alcalde, se suposa que per raons electorals. Per tant, no caldria ara aplicar una pujada puntual tan intensa si durant els darrers quatre anys s’hagués incrementat de manera moderada.

Els socialistes hem treballat per un acord amb el Govern i hem estat els primers en pactar una rebaixa del 24% al 12% per l’any 2024, que malgrat ser encara un valor alt és la meitat del previst. Era un acord obert a altres grups municipals, i agraïm que tant el PP com JuntsxCat hagin votat a favor de la nova proposta d’IBI, que recull la nostra reclamació, que preveu també crear una comissió de seguiment del pressupost. Hem de ser molt exigents però també positius.

Miquel Santiago, l’únic regidor socialista, està sempre a la disposició de tots els tianencs i tianenques. Cada dilluns, de nou a dotze del matí, us pot atendre al seu despatx de l’Ajuntament.

 

Skip to content