Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > La remuneració del regidors

Al primer Ple després de la constitució del nou Ajuntament es va debatre el tema remuneracions dels  regidors del govern. Va ser un debat sorprenent donat que els inventors (ERC) del sistema de remunerar a vuit regidors de l’equip de govern (amb sou o dietes) van blasmar contra el sistema i els que ho havien criticat aferrissadament (Junts per Tiana) el van defensar. Estrafolàriament, el regidor no adscrit que ha abandonat al PSC, qui més temps ha gaudit del sistema de remuneració (primer formant part del govern d’ERC i després del de Junts per Tiana, mesos després), va votar en contra. Curiós si més no.

El Grup Municipal Socialista va votar  a favor de la proposta del Govern. Primer perquè entenem que el treball a l’Ajuntament és una feina amb responsabilitat que ha de ser remunerada amb normalitat, especialment en el cas d’aquells regidors que els hi suposa una minva als seus ingressos professionals. En segon lloc, cap partit en els seu programa electoral va fer cap mena de proposta per a modificar el sistema; per tant, no veiem malament que es doni continuïtat al que s’ha fet fins ara, més si tenim en compte que tots els partits representats (a excepció del PP que no hi era a la passada legislatura) i el regidor no adscrit, han gaudit d’un moment o altre del sistema.

Els socialistes pensem que el sistema de remuneració hauria de ser objectiu i consensuat, fora de la picabaralla política i que respongui a la feina feta (que mai unes dietes emmascarin un sou). Creiem que ha de ser urgent en aquesta legislatura actualitzar el Reglament d’Organització Municipal (ROM) i el PSC impulsarà que inclogui el sistema de remuneració dels electes.

Miquel Santiago, l’únic regidor socialista, està sempre a la disposició de tots els tianencs i tianenques.

 

 

G.M. del Partit dels Socialistes de Catalunya

 

Skip to content