Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > La Policia Local es reforça amb un nou cap, José Carlos Pesquera

La Policia Local de Tiana es reforça amb un nou comandament. José Carlos Pesquera s’incorpora com a caporal cap amb l’objectiu de reforçar la policia de Tiana i poder afrontar els reptes de futur del cos.

José Carlos Pesquera va accedir l’any 1994 al cos de la Policia Local de Tiana amb la categoria d’agent. L’any 2003 assolia la plaça de caporal fins a l’any 2008, que marxava a Premià de Mar on, des de l’any 2019, ha exercit com a sergent interí. El nou cap ha treballat durant 13 anys a Tiana, on hi viu des d’en fa 20. Això el fa coneixedor del territori, de la ciutadania i del seu tarannà.

El cos crearà la figura de sots-cap. Segons el nou cap, José Carlos Pesquera, “un element essencial per al bon funcionament d’un cos policial”. Aquesta funció la desenvoluparà Carla Albarracín, fins ara cap interina del cos, que cessa del càrrec a petició seva per conciliació familiar.

Més vigilància al carrer: nou pla de patrullatge dirigit

El model de policia de capçalera, desenvolupat fins ara, es reforçarà amb una aposta per fer la Policia Local de Tiana més visible, amb un pla de patrullatge dirigit, de tal manera que els agents estiguin allà on en aquell moment siguin més visibles i necessaris.

Això implica reforçar la vigilància al comerç en horari comercial amb patrulles a peu, amb el doble objectiu d’augmentar la sensació de seguretat i alhora evitar robatoris i tenir una ràpida reacció davant qualsevol emergència.

També es reforçarà el patrullatge als vespres en les zones més sensibles o de més alta probabilitat que es cometin robatoris a l’interior d’habitatges.

El patrullatge dirigit és dinàmic quant a la programació, en funció de la informació que el cap d’investigació de Mossos d’Esquadra pugui aportar. Un pla en el qual Policia Local i Mossos han de compartir informació per a centrar la vigilància en zones i horaris més concrets.

Facilitar els tràmits a la ciutadania

El nou cap de la Policia Local fa una aposta per facilitar els tràmits a la ciutadania amb la incorporació de les noves tecnologies perquè els agents puguin atendre la gran majoria de requeriments veïnals sense que la ciutadania hagi de desplaçar-se a les dependències policials i que, si ho ha de fer, només sigui en casos estrictament necessaris.

L’objectiu final és que prenguin actes de declaració a peu de carrer, que registrin qualsevol mena de servei o incidència en via pública, que redactin actes de qualsevol mena, registrin identificacions o actuacions amb persones i vehicles i que tots els agents puguin recollir denúncies ràpides, com en els casos de pèrdua d’objectes o documents, denuncies o petits furts en els quals no hi ha un autor conegut.

Fase final de la implantació del nou sistema de càmeres de videovigilància

Els últims mesos el govern municipal ha fet una inversió important per renovar tot el sistema de càmeres de videovigilància, que arrossegava una falta de manteniment crònic. L’Ajuntament ha canviat l’antic sistema i ha instal·lat una nova plataforma que permet als agents de policia tenir una visió més completa i a temps real del que passa al carrer. Una empresa externa ha liderat el projecte i ha anat recuperant i substituint càmeres que no funcionaven. En poques setmanes s’espera que el projecte, que ha sofert alguns contratemps atès el mal estat i la deixadesa de les instal·lacions després d’anys de no fer–hi manteniment, estigui al cent per cent operatiu.

Les noves càmeres permetran a Tiana avançar cap a un sistema de gestió avançat. Es podrà activar les patrulles més ràpidament sense la necessitat de tenir els agents al carrer en tot moment. S’han reactivat les càmeres espatllades i s’han millorat les que encara funcionaven. Un cop enllestida aquesta primera fase, hi haurà 48 càmeres operatives a tot el poble: 26 d’ambient i 22 de lectura de matrícules.

L’alcalde demana més suport dels Mossos

L’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, ha reclamat al Departament d’Interior més presència policial dels Mossos d’Esquadra, especialment durant les setmanes d’estiu. La competència de la seguretat pública recau en els Mossos d’Esquadra i l’alcalde considera que la presència al poble no és suficient.

Consells a la ciutadania

La Policia Local té un servei a disposició de tots els veïns i veïnes sobre consells de seguretat i prevenció.

La ciutadania pot avisar la policia si marxa de vacances. Des d’aquest estiu es pot fer de manera telemàtica omplint la fitxa d’absència domiciliària on s’informa dels dies que l’habitatge queda buit. El servei té l’opció de deixar un telèfon per localitzar els propietaris en cas urgent i les claus perquè la policia pugui fer una ràpida intervenció en cas d’emergència. El tràmit es pot fer directament clicant aquí.

La Policia Local també fa xerrades sobre mesures per evitar robatoris i fer prevenció. Les associacions i comunitats de veïns i veïnes poden demanar a la Policia Local aquesta xerrada informativa trucant al telèfon 93 395 15 15 o al correu tiana.policialocal@tiana.cat. A més hi ha un espai a la web on s’informa dels consells i de les diferents estafes per estar alerta.

 

Skip to content