Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > La Policia Local denuncia una formigonera que anava més plena del compte i havia vessat ciment a la via pública

Policia Local Tiana està fent una campanya de control de pes als vehicles de destinats al transport de mercaderies. Amb motiu dels vessaments de formigó que en diferents èpoques s’han produït, Policia Local ha iniciat una campanya de control de pes dels vehicles destinats al transport de mercaderies, i especialment orientada als vehicles destinats al transport de formigó.

Aquesta campanya pretén, per una banda, assegurar que els vehicles que circulen per les vies i carrers de Tiana ho fan complint la normativa, i que no suposen un risc per a la seguretat del trànsit ni per a la resta d’usuaris de la via.

Amb aquesta acció també es pretén evitar l’embrutiment de les vies i carrers de Tiana provocades per les pèrdues de formigó a través de la boca de càrrega d’aquests camions que al circular carregats per sobre del volum màxim permès perden en els canvis de direcció o grau de desnivell dels carrers. Aquesta campanya es va iniciar el passat dia 27/11/2023 i no té encara una data de finalització.

De moment s’ha denunciat al conductor d’un camió que circulava amb un excés per sobre del PMA de 1.640 kg de pes. El vehicle controlat i denunciat era una formigonera que es dirigia al centre de la població a fer la descàrrega de material a una de les obres de construcció d’un bloc de pisos.

Els agents de policia local una vegada finalitzen el control, fan proposta de sanció que adrecen a la Direcció General de Ports i Transport – Servei Territorial de Transports de Barcelona que és l’òrgan competent en matèria sancionadora d’aquestes infraccions. Les sancions oscil·len des dels 301 als 3.000 euros.

També són denunciades totes aquelles infraccions en què l’ajuntament és l’òrgan competent per a la seva sanció.

Skip to content