Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > La metamorfosi de Can Riera. Més diners per portar-hi cultura

El ple de Tiana ha aprovat destinar uns 300.000 euros que es van estalviar el 2021 a la reforma i adequació d’espais municipals. El projecte que més se’n beneficiarà és Can Riera, que rebrà una injecció de 130.000 euros per continuar la rehabilitació que ha de convertir-lo en un espai polivalent i un punt de trobada de cultura i gastronomia.

Sense vots contraris

Les inversions es van aprovar amb els vots a favor del govern (Junts per Tiana i el PSC) i també amb el suport de Junts per Catalunya, que fa anys que defensa un futur cultural per a Can Riera. Montse Torres, portaveu de JxCAT, està “encantada”, però critica que “s’arriba tard” i que ells han fet pressió en cada pressupost.

L’alcalde, Isaac Salvatierra, va destacar que la continuació de les obres dona compliment a la moció que Junts per Tiana va impulsar des de l’oposició amb JxCAT. Aquella moció, aprovada en un moment en què l’oposició era majoria, va comprometre l’Ajuntament a convertir Can Riera en “un espai multifuncional de referència per a la promoció de la cultura”. També prometia “adequar i millorar l’espai per a un ús artístic i polivalent”, que és just el que s’està impulsant ara.

El PSC va votar en contra d’aquella moció perquè no es van acceptar les seves esmenes, però ara hi ha votat a favor. El portaveu, Albert Sales, destaca que hi ha obres urgents, com els lavabos, que es podran fer.

Des de l’oposició, ERC es va abstenir, tot i que la portaveu, Marta Martorell, va defensar que, si ara es poden fer inversions, és per l’estalvi que va generar com a alcaldessa. La regidora no adscrita, Marta Guàrdia, també es va abstenir.

El clam cultural del 2020 per a Can Riera

L’octubre del 2020 divereses veus polítiques, culturals i ciutadanes van participar en un acte de reivindicació cultural als peus de Can Riera. En aquell moment, el govern d’ERC volia portar les oficines de Serveis Socials al primer pis. I es va organitzar un debat que va determinar que el poble hi volia cultura.

Skip to content