Search
Close this search box.
Inici > Joventut > Guia de recursos: adiccions

Guia de recursos i materials de suport i orientació específics en la intervenció amb les persones joves i adolescents.

Recursos que ofereixen assistència i orientació:

  • Línia Verda (telèfon: 900 900 540) 
  • Salut Respon (telèfon: 061) 

Les xarxes socials s’han convertit en una part inherent de la vida moderna, essent un mitjà omnipresent per a la comunicació i la interacció social, especialment entre els joves. Tot i la seva utilitat, l’addicció a les xarxes socials pot tenir repercussions negatives greus, afectant la salut física, emocional i social dels individus.

L’addicció a les xarxes socials es manifesta quan es perd el control sobre el seu ús, amb hàbits constants de revisar contingut, reaccionar a publicacions i involucrar-se en converses, afectant la concentració i el rendiment en les activitats diàries com l’escola o el treball, i fins i tot podent desplaçar altres formes d’oci. A més, pot generar ansietat i malestar quan es troba fora de l’abast de les xarxes socials.

Entendre a fons les diverses formes d’addicció, incloent-hi la relativa a les tecnologies i les xarxes socials, és fonamental per a la prevenció i la intervenció. És important buscar ajuda professional si sospites que tu o algú altre està patint d’addicció a les xarxes socials.

És essencial recordar que, en aquest procés, no es troben sols. La recuperació i el benestar són possibles amb el suport adequat i la conscienciació sobre aquesta problemàtica creixent. També podeu trobar més informació sobre addiccions comportamentals al següent enllaç: Sobre les Addiccions Comportamentals. Drogues i addiccions comportamentals (gencat.cat) 

Com a joves, esteu explorant noves experiències i emocions, i és natural que vulgueu experimentar. Però, en alguns casos, aquest camí pot portar-vos a situacions de risc i addiccions que poden afectar la vostra salut física, emocional i social. És per això que és fonamental conèixer més sobre aquest tema, les seves causes i conseqüències, i com prevenir i abordar les addiccions.

Tenir una visió completa sobre les diferents formes d’addicció, incloent-hi el consum de marihuana o canabis és el punt de partida per a la prevenció d’addicions.

Podeu trobar recursos útils sobre drogues i alcohol específicament per a adolescents

Aquí trobareu com reconèixer els senyals d’alarma i saber com buscar ajuda professional si esteu passant per una situació d’addicció o coneixeu algú que ho estigui vivint.

És important entendre que no esteu sols/es en aquest procés i que sempre hi ha un camí cap a la recuperació i el benestar. Recordeu que podeu contactar la Línia Verda (telèfon: 900 900 540) o Salut Respon (telèfon: 061) per obtenir assistència i suport.

Skip to content