Search
Close this search box.
Inici > Joventut > Guia de recursos: estudis

Guia de recursos i materials de suport i orientació específics en la intervenció amb les persones joves i adolescents.

Pots canviar de rumb! Si bé és important triar, no és una decisió definitiva. Moltes persones canvien de carreres al llarg del temps i és normal explorar diferents opcions fins a trobar la més adequada.

No et pressionis per prendre una decisió immediata. Prendre el temps necessari per investigar i reflexionar et permetrà prendre una decisió més informada i satisfactòria per al teu futur. Mantingues una ment oberta i estigues disposat/da a explorar diferents opcions fins que trobis el camí que més t’apassiona.

És normal sentir-se indecís/sa sobre què estudiar, ja que hi ha moltes opcions i possibilitats a triar. Per a ajudar-te a prendre una decisió, aquí tens alguns passos que pots seguir:

 

  1. Autoconeixement: Reflexiona sobre les teves habilitats, interessos, valors i metes personals. Pensa en què t’agrada fer, quines matèries t’interessen més i quines activitats t’omplen de satisfacció.
  2. Investigació: Investiga diferents àrees d’estudi i carreres que coincideixin amb els teus interessos i habilitats. Pots llegir sobre les diferents opcions educatives, parlar amb professionals en camps que t’interessen o assistir a fires educatives.
  3. Assessorament professional: A l’Espai Jove poden assessorar-te amb tots els recursos d’educació del servei de l’XNEJ. A l’escola d’adults Timó ofereixen un servei d’orientació acadèmica. Aquí tens tota la informació que necessites Escola d’Adults Timó – Ajuntament de Tiana
  1. Practicar experiències laborals o voluntariat: Prova diferents activitats, com fer pràctiques laborals o voluntariat en camps que t’interessin. Això et permetrà tenir una millor idea del que implica cada opció.
  1. Parlar amb persones en carreres que t’interessin: Intenta connectar amb persones que treballen en àrees que t’interessin i pregunta’ls sobre les seves experiències professionals i com van arribar a la seva carrera.
Ves al contingut