Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Impulsem el futur

Durant aquesta legislatura l’ajuntament de Tiana ha donat un pas de gegant en el camí de la transició energètica. Des de la regidoria, es va impulsar la instal·lació de 98 panells fotovoltaics al sostre de l’ajuntament i 16 a la Llar de Persones Grans que generen entre les dues més de 35KWp.

Es va instal·lar el primer carregador de cotxes elèctrics dels dos que estan previstos i la projecció de la futura fotolinera al pàrquing de l’església pendent d’executar l’obra. Així mateix, la substitució dels focus de mercuri del camp de futbol per d’altres de tecnologia LED d’última generació representa un canvi important  des del punt de vista de la sostenibilitat social, econòmica i ambiental. Tres factors que s’han tingut molt en compte per realitzar la inversió.

A més, Tiana va ser seleccionada des de l’Àrea Metropolitana per instal·lar una coberta fotovoltaica al pavelló municipal prevista per a finals de 2023 i  que funcionarà com a un punt de generació d’energia verda de proximitat, de manera que la ciutadania es podrà beneficiar de manera molt directa.

En definitiva, les accions que hem realitzat, suposen un gran impuls en la lluita contra el canvi climàtic, en l’autoconsum d’energia provinent de renovables i la reducció de la petjada ecològica del municipi en els edificis i equipaments municipals. No obstant, força feina a fer i molt camí a recórrer per arribar a la neutralitat climàtica.

Per acabar, us informem que el pròxim dia 15 de novembre hem preparat, des de la regidoria amb visió de justícia climàtica, una sessió participativa sobre ajuts, subvencions, beneficis de l’autoconsum compartit i comunitats energètiques amb l’objectiu d’impulsar la transició energètica en els blocs i comunitats de veïns perquè ningú es quedi enrere en aquesta transició.

 

Skip to content