Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > IBI i pressupostos

Article del grup municipal d’ERC

A conseqüència de la mobilització ciutadana mostrant el seu desacord en l’augment del 24,7% de l’Impost de Béns Immobles (IBI), el govern de Tiana format per Junts x Tiana es va obrir a negociar amb l’oposició a estudiar reduir l’augment de l’impost i a presentar una proposta alternativa.

Després de fer un estudi dels pressupostos 2024 hem presentat una proposta de reducció de despeses que creiem que és perfectament assumible per part de l’equip de govern i que situa la pujada necessària per equilibrar els comptes municipals en un màxim del 12%, sense necessitat de pujades futures.

La proposta de reducció de despeses no afecta ni a serveis essencials ni a despeses d’interès general com la neteja, la seguretat, els serveis socials, les ajudes a l’habitatge, educació, en les diferents partides en beques, esports, medi ambient o igualtat, ni en les retribucions del govern, entre d’altres.

La reducció de les despeses s’ha centrat en:

  • Reduir l’augment de les mateixes que presenten els pressupostos del 2024 tornant a les xifres dels dos pressupostos anteriors presentats i aprovats pel mateix govern que l’actual.
  • Eliminar o reduir despeses que creiem innecessàries o sobredimensionades per les capacitats econòmiques del poble.

Finalment, també hem considerat adequat i necessari proposar de reduir l’endeutament a 500.000 €. A més demanem al Sr. alcalde que reconsideri el destí d’aquests diners i que modifiqui les inversions que proposa que no creiem ni urgents ni necessàries i es faci ressò de les demandes veïnals, com per exemple, l’associació de veïns dels Vessants o la Virreina.

Bon Nadal i feliç 2024,

Salut i República. 

Skip to content