Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Front comú dels ajuntaments afectats per Visoren

Bigues i Riells, Calaf, Canet, Esplugues de Llobregat, Sant Fost de Campsentelles i Tiana acorden treballar en una auditoria conjunta a l’empresa concessionària

L’Espai Baronda d’Esplugues de Llobregat ha acollit avui la primera trobada d’alcaldes i alcaldesses de municipis on l’empresa Visoren gestiona edificis socials. Han assistit, amb els seus equips, l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz; l’alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano; l’alcalde de Calaf, Jordi Badia; l’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell; l’alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles, Montserrat Sanmartí, i l’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, per abordar la relació amb aquesta empresa i, diferents pujades, que ha generat un fort neguit en els llogaters dels immobles dotacionals.

La trobada ha tingut com objecte tractar com abordar aquesta problemàtica de manera conjunta, des del món local, amb la idea de crear xarxa i treballar de manera conjunta, entre administracions, al costat dels veïns, i tot garantint els drets de les persones que viuen en aquestes promocions davant l’empresa concessionària.

Entre els temes que s’han abordat dins de l’estratègia compartida dels Ajuntaments afectats, ha destacat l’acord de treballar de manera conjunta en una auditoria de gestió de l’empresa Visoren, comuna i compartida entre tots els Ajuntaments, que es podria vehicular a través de la Diputació de Barcelona. També es demanarà la col·laboració de l’Agència Catalana de Consum i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, a quie es demanarà una reunió per abordar aquesta qüestió.

Des de fa setmanes aquests ajuntaments i d’altres han mantingut una relació constant, que ha desembocat avui en aquesta primera trobada en què els municipis s’han compromès en treballar de manera conjunta davant unes pujades que s’han fet via cobrament de subministrament d’aigua calenta sanitària i calefacció, en la majoria dels casos; en altres, fins i tot justificades per pujades de l’IBI o taxes. També s’ha constatat que els problemes de manteniment es repeteixen en tots els municipis, tot insistint que només es busca que Visoren compleixi amb les seves obligacions.

Des dels ajuntaments també es demana a l’empresa més transparència.

Ves al contingut