Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > ENTREVISTA | Laia Gomàriz, Campiona d’espanya d’snowboard cross

Laia Gomáriz va començar a practicar l’snowboard amb només quatre anys. Els seus pares el practicaven, els seus germans també, i això la va engrescar de ben petita a endinsar-s’hi. D’aquell moment, tot just ha passat una dècada i, ara, amb 15 anys, s’ha convertit en tota una referència de la disciplina arreu d’Espanya.

De podi en podi

Aquesta temporada la Laia ha destacat en totes les proves on ha participat i s’ha fet un tip de pujar a podis, tant a Catalunya com en pistes d’esquí d’arreu d’Espanya. Aquest any s’ha proclamat campiona d’Espanya i de la Copa d’Espanya en categoria absoluta. La fita té encara més valor, si es té en compte que la Laia té només quinze anys i, per tant, en categoria absoluta, competeix amb rivals que li’n treuen de 2 a 13.

A banda, Gomáriz s’ha proclamat campiona de Banked Slalom en categoria Rookie (debutant) i ha fregat el podi en la seva primera competició internacional, a Itàlia, on va ser quarta.

Viure la neu des de Tiana

La Laia és de Tiana de tota la vida. Va a l’institut del poble i assegura que el paper del centre és clau per als seus èxits esportius: “M’ajuden molt a compaginar-ho tot, que no sempre és fàcil”.

Viure a tocar del mar i preparar-se per competir contra les millors del món en una disciplina de neu requereix una sèrie d’esforços durant tot l’any. Els mesos de calor —diu la Laia— “la clau és fer molt treball de gimnàs per mantenir una bona forma física”. I quan arriba el fred toca fer les maletes sovint per aprofitar la neu al màxim: “Anem a països com França o Suïssa per fer una bona pretemporada i per evitar quedar-nos cinc mesos sense tocar la neu”. I la pista coberta de l’SnoZone de Madrid també és un as a la màniga que es guarda per complementar diverses fases de la pretemporada.

Canadà, a l’horitzó

Els resultats d’aquesta temporada auguren un futur ple d’èxits a la Laia i li han obert les portes d’una experiència que l’il·lusiona molt: el pròxim curs acadèmic el farà al Canadà. “Faré primer de batxillerat allà i podré entrenar amb grans tècnics de la zona”, explica. I afegeix que la bona predisposició de la seva família i els contactes entre entrenadors d’aquí i del Canadà han estat determinants per fer-ho possible.

Després d’unes últimes temporades d’hivern farcides d’incertesa per les condicions climàtiques a Catalunya, la Laia veu amb bons ulls “passar una temporada allà, conèixer gent nova i veure altres mètodes d’entrenament”. Tot plegat, amb un somni: poder participar en els Jocs Olímpics juvenils, una cita que moltes de les rivals que s’ha trobat aquesta temporada a les proves estatals ja han viscut, però que ella, per edat, encara no ha pogut gaudir.

Ves al contingut