Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > ENTITATS l Llar de persones grans. Un relleu per continuar creixent

La Llar de les Persones Grans fa temps que no para de créixer. L’any passat més d’una cinquantena de persones es van fer sòcies i, ara, l’entitat ja ronda els 560 associats. “Rar és el dia que algú o altre no es ve a interessar”, celebra en Frederic, president els últims anys.

Envellir activament

Però aquest creixement no és casualitat. El nombre d’activitats ha augmentat molt. En Frederic explica que hi ha quatre grans línies de treball: la formació, la salut física i cognitiva, el lleure i la cultura. “Hem tingut ganes d’oferir un ventall d’activitats molt ampli perquè tothom trobi el seu lloc”, explica. A qui li interessi la pota de la formació, a la Llar de Persones Grans hi pot fer classes de català, anglès o informàtica. Pel que fa a salut, darrerament s’han establert uns horaris molt amplis per als tallers de memòria i també un programa cada cop més complet d’activitats a l’aire lliure, com la petanca o les passejades pel poble.

A més, l’entitat celebra “totes les festes hagudes i per haver”. Fan berenars amb música en directe i s’impliquen en grans actes de l’Ajuntament, com ara el carnaval. I la cultura també és una prioritat per als socis: s’organitzen visites guiades i conferències, i s’han recopilat més de mil llibres per a la biblioteca de l’entitat.

El llistó alt

Ara, però, la junta que ha governat els últims quatre anys es renova. En Frederic Corominas, el president, passa el testimoni a la Lourdes Llosas, que admet que el seu predecessor “ha deixat el llistó molt alt” i creu que “tot anirà bé si ens dediquem a continuar el que s’ha obert”.

En Frederic també espera que les seves iniciatives continuïn. Assegura que “les persones que entren estan molt capacitades i preparades” i està convençut que “el canvi no es notarà i, si es nota, serà cap a millor”. Però si una cosa tenen clara tant la Lourdes com en Frederic és que, superada la pandèmia, toca tornar a oferir activitats per fer sortir la gent de casa. I a la Llar de Persones Grans hi ha arguments a cabassos per fer-ho.

 

Skip to content