Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > ENTITATS I Descorxats: empenta juvenil per fer comunitat
Les festes a Tiana no serien el mateix (o no serien) sense Descorxats. L’entitat juvenil va néixer fa deu anys amb la idea d’omplir el buit d’oci nocturn que hi havia (i hi ha) al poble a base de diverses celebracions repartides durant tot l’any. Des d’aleshores, han consolidat l’oci per carnaval, han iniciat una col·laboració amb la Festa dels Racons, han fet créixer la Festa Major petita i la Festa Major gran i s’han implicat en la castanyada.

Han recuperat celebracions tradicionals, han unit gent de totes les edats, han fet pinya amb altres entitats del poble i han fet que molts joves de Tiana decideixin passar nits d’oci aquí, en comptes d’haver de marxar i agafar el cotxe.

La pandèmia va significar una aturada i, per a Descorxats, va arribar en ple canvi generacional. Les persones que havien portat el timó de l’entitat durant els primers anys estaven fent el traspàs de funcions a una generació més jove, i tot va quedar parat. “Durant un temps, l’entitat anava una mica com podia. Va ser horrible. Costava molt trobar la motivació perquè cada vegada que intentaves organitzar alguna cosa, sortien noves restriccions que t’ho impedien”, explica l’Abril.

Un futur ambiciós

Però ara això ja es veu com una etapa superada. Descorxats ja té definides les festes que organitzarà durant tot el 2023: farà totes les que ha fet sempre i n’hi incorporarà dues de noves. A l’abril, faran un vermut floral, que serà la primera celebració diürna que impulsen; i per Nadal, també incorporaran una festa nova. L’Adri deixa clar que ja han trobat la motivació perduda: “Si per una cosa han servit aquests anys és per veure que, quan no fem una festa, la gent ho troba a faltar. Ens ho han dit molts veïns, i de totes les edats”. I és que això últim és un dels grans objectius de Descorxats: fer festes intergeneracionals.

I ara es marquen nous objectius. En Pau diu que aspiren a deixar un precedent perquè, com han fet ells, d’aquí a uns anys, una generació més jove s’animi a agafar el timó.

 

 

Skip to content