Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > ENTITATS I Societat Coral Joventut Tiana: a les portes del 120è aniversari

La majestuosa coral mixta, el cor de gòspel, el cor d’homes que fa les caramelles i la il·lusió de recuperar el cor infantil que va fer els últims assajos abans de la pandèmia. La Societat Coral Joventut Tianenca, el Coro, és a les portes d’un 2023 que servirà per commemorar el 120è aniversari de l’entitat i, després d’una pandèmia que ha portat l’activitat al límit de l’extinció, la motxilla està carregada de reptes per apuntalar el futur.

Tornar a atraure infants

El president del Coro, Eduard Montaño, explica que ara mateix el principal cavall de batalla de la junta és recuperar el cor infantil. Es va crear fa 38 anys, però just abans de la pandèmia va desaparèixer. El Coro té entre cella i cella que el 2024 ha de ser amb el cor infantil en actiu per celebrar-ne els 40 anys. De fet, han iniciat converses amb l’Ajuntament per crear vincles amb l’Escola de Música i atraure, de nou, veus joves a l’entitat.

La represa

La Covid no ha passat desapercebuda a la coral. L’entitat va haver de posar el fre quan va esclatar el virus perquè les limitacions de trobades i la mascareta feien inviables els assajos. El president recorda que ho van provar tot: “Fins i tot vam assajar per videotrucada, però era un caos, no anàvem alhora”.

Quan el Govern va permetre les trobades de més de 10 persones, l’entitat va demanar al mossèn que els cedís la Catequística, i així van poder reprendre l’activitat. Però el cert és que, pel camí, s’han perdut cantaires. Ara són 80, entre tots els grups, però especialment en el cor mixt s’ha notat un retrocés.

Malgrat tot, el Coro torna a fer bona cara. I, ara que arriba el 120è aniversari, prepara una bateria d’activitats per exhibir-se al poble i fora. Estan concretant un concert en un espai emblemàtic de Barcelona; recuperaran la calçotada popular; preparen unes caramelles singulars, amb colles icòniques vingudes d’arreu del país; i confien poder fer realitat un somni que se’ls resisteix des d’abans de la pandèmia: anar al Festival de Praga.

Skip to content