Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > ENTITATS I Colla Gegantera: Un aniversari per fer-se més forts

Els gegants de Tiana fan 25 anys i preparen una festa de traca i mocador per bufar espelmes. La colla gegantera del poble viu un bon moment gràcies a la feina de formiga que el Miguelón i el Toni Campmajó han fet en els últims mesos per intentar atraure nous membres a l’entitat.

Anys sense geganters

La colla es va fundar a mitjans dels 90 i va viure uns cinc primers anys de vida farcits d’activitat. Animaven les festes locals i fins i tot sortien per amenitzar les celebracions veïnes. El cas és que, amb el canvi de segle, els gegants van anar sortint a ballar cada cop menys, fins que l’entitat es va dissoldre. Des d’aleshores, el Miguelón i el Toni han mantingut viva la tradició de fer ballar els gegants per les festes de Tiana, però han hagut de demanar ajuda als amics de la Faràndula de Badalona, perquè els donessin un cop de mà quan calia fer poble.

I no ha estat fins a aquest últim semestre de 2022 que han trobat el suport que feia anys que buscaven. Ara són una colla d’unes deu persones i somien amb l’estabilitat que els permeti no dependre dels amics de Badalona i que, a més, els doni la possibilitat de tornar a portar la Novícia i el Cavaller, els dos gegants tianencs, per tot el país.

Atraure nens… i els pares

Un dels projectes que més il·lusió desperta a la colla gegantera és la idea de construir un gegantó que pugui ser portat per nens i nenes. L’entitat està pendent de les subvencions que puguin sortir per finançar el nou gegantó, amb la idea que, quan s’estreni, atregui infants i, indirectament, també convidi els pares a sumar-se a la colla.

La festa dels 25 anys

L’últim diumenge de gener, el dia 29, la colla gegantera prepara una festa perquè la Novícia i el Cavaller bufin espelmes. Per celebrar-ho, convidaran a la colla germana de Montgat i als padrins de la Faràndula de Badalona que tan importants han estat per la supervivència dels gegants aquests últims anys. També s’hi ha convidat la colla de Caldes de Malavella.

Ves al contingut