Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > ENTITATS I Club Excursionista Tiana: El club de les mil potes fa 40 anys

Fa 40 anys un grup de joves que sortien del cau, l’agrupament escolta, volien continuar trobant-se per fer sortides de muntanya, i van crear el Grup Excursionista Tiana. El col·lectiu va mantenir la denominació fins al 2001. Llavors, es va registrar oficialment com a entitat, va adoptar el nom de Club Excursionista Tiana (CET) i va passar a formar part de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Més de 250 socis i sòcies

La presidenta del club, Núria Minoves, el defineix com “una entitat que va néixer a partir d’un grup d’amics i ha anat creixent”. Ara tenen 254 persones associades i són un autèntic paraigües gegant, d’on pengen tota mena de disciplines esportives relacionades amb la muntanya i la natura.

Fer comunitat

El club aprofita aquesta diversitat de disciplines per intentar acostar-les a tots els associats o, com a mínim, que tots puguin conèixer l’experiència de qui les practica. Per exemple, fa un temps, el soci Ricard Vinaixa va fer una xerrada on va explicar les seves anècdotes com a corredor d’ultratrails, és a dir de curses de muntanya de llarga distància.

I és que el perfil de persones que formen la família del CET és molt divers. Des d’autèntics animals de l’esport fins a persones que es troben un cop al mes amb els amics de tota la vida per fer sortides. El club organitza per als socis dues sortides al mes: una entre setmana (un dijous) i una altra en cap de setmana.

Unió amb altres entitats

Més enllà de la seva activitat interna, el CET aquests anys també ha intentat casar amb altres col·lectius.

Van anar a ballar una sardana al capdamunt d’una agulla de Montserrat, amb el grup sardanista. I ara s’han aliat amb l’escola de música per fer Les veus de la terra. Volen cantar vuit cançons en les vuit llengües de la península Ibèrica fent espeleologia, és a dir, dins de coves. L’objectiu és fer “un clam per a la diversitat de les llengües, un crit des de l’interior de la terra”.

Skip to content