Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > ENTITATS I AVV La virreina: l’entitat veïnal més antiga de Tiana

La Virreina és comunitat. L’associació de veïns fa anys que treballa durant tot l’any per enfortir els llaços entre la ciutadania. Organitzen activitats tant els mesos de fred com els de calor, amb un epicentre: el local social. El president de l’associació de veïns, Jaume Garcia, explica que cada cop se senten més seu el local. S’ha convertit en el punt neuràlgic de la Festa Major, però també d’activitats que cada cop compten amb més participació, com les classes de ioga o els assajos de la coral.

Precisament aquest 1 d’octubre l’associació de veïns ha organitzat un dels actes estrella del curs: la botifarrada popular. Tot plegat s’organitza de forma senzilla, a través de grups de WhatsApp: “Ens hem adonat que és el canal ideal per arribar tant a grans com a joves”, assegura el president.

Els primers a associar-se

La Virreina és la urbanització més allunyada del nucli de Tiana. Precisament per això, l’associació veïnal va ser la primera que es va constituir al municipi. “Calia unir-nos i fer força davant l’Ajuntament per reclamar millores com l’asfaltat de carrers i les comunicacions amb Tiana i els municipis veïns”, recorda Garcia. Ara la situació és molt diferent: la Virreina està perfectament connectada a tot allò que l’envolta i l’acció de l’associació de veïns se centra a enfortir les relacions entre els residents.

Gràcies a això, cada cop hi ha més persones que tenen el seu domicili principal a la Virreina. Hi viu gent gran que hi ha passat tota la vida, però també famílies joves que s’han decidit a establir-s’hi. Això ha anat canviant les necessitats del barri, que ara té com a repte disposar d’equipaments i de serveis per a infants i adolescents. Per això, han dissenyat un circuit de patinets, organitzen activitats infantils i destinen una tarda de Festa Major a iniciatives per als infants. A més, volen programar una trobada d’intercanvi de còmics i projeccions de reportatges de parkour, és a dir, vídeos de joves que superen murs, tanques o escales fent salts i acrobàcies.

Ves al contingut