Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Els joves agafen la paraula. Objectiu: escoltar i acompanyar els adolescents

Tiana posa en marxa el projecte Escolta Jove per atendre les inquietuds de la població adolescent. Un centenar de joves i adolescents van participar el 14 de juliol en el primer torneig nocturn de futbol de Tiana. Ells van tenir la idea, ells la van fer realitat, i fins i tot, hi van posar els àrbitres.

Va ser una proposta d’oci nocturn saludable, sorgida del jovent de Tiana, i d’un nou programa municipal, Escolta Jove, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Necessitats detectades

Escolta Jove té l’objectiu de “generar vincles” amb tota una generació de tianencs per “teixir confiances” i abordar així “les vulnerabilitats vivencials” de l’adolescència.

“De moment, hem fet un mapeig, hem recopilat informació i hem detectat les necessitats reals dels joves”, explica Pau Seda, regidor d’Infància i Adolescència. L’Ajuntament hi ha posat tres tècnics, que han treballat al carrer amb els joves, i en xarxa amb les entitats, les famílies, l’institut i els agents educadors.

La primera idea concreta, el torneig nocturn, ja s’ha fet realitat, però n’hi ha moltes més, que s’aniran materialitzant en els pròxims mesos. Hi haurà tallers per a famílies, activitats per millorar la salut mental dels joves, formació pedagògica en clubs esportius, orientació laboral i més suport en l’educació. I hi haurà també un salt endavant important, quan obri el nou espai de Cals Frares, on els joves de Tiana tindran molt a dir per decidir els usos de les sales i les activitats que s’hi organitzaran. Amb això, l’Ajuntament vol prevenir conductes de risc, protegir l’adolescència i treballar el benestar emocional dels joves a través de la confiança, el suport i el treball en xarxa amb tot el poble. “Ja tenim la informació, sabem què hem de fer, i tenim camí per recórrer”, diu Seda.

Skip to content