Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > El Tast Tiana supera l’èxit d’anys anteriors

La mostra gastronòmica i del vi tanca la 13a edició superant els 5.500 tiquets venuts

L’edició d’aquest any del Tast Tiana s’ha tancat superant l’assistència i la venda de tiquets d’anys anteriors. El Tast Tiana del retrobament, després de la pandèmia, ha superat els 5.500 tiquets venuts.

En total, s’han venut 5.551 tiquets durant els tres dies. Això són 533 tiquets més que l’edició del 2019, la darrera edició del Tast Tiana que es va poder fer presencial. Es van vendre 3.399 tiquets gastronòmics i 1.957 de vi. A més, es van vendre tiquets per a 195 ampolles de vi senceres, 100 més que el 2019.

L’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, ha destacat que “un poble viu també vol dir un poble amb més activitat econòmica”. “El Tast Tiana 2022, aparador dels restaurants i cellers locals, ha tancat amb èxit absolut de públic”.

Un poble viu també vol dir un poble amb més activitat econòmica. El Tast Tiana 2022, aparador dels restaurants i cellers locals, ha tancat amb èxit absolut de públic. Isaac Salvatierra, alcalde de Tiana.

Durant la inauguració del Tast Tiana, a càrrec del pregoner Víctor Quintillà, l’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, va anunciar un pla de recuperació de la vinya: “Engegarem un pla per augmentar la superfície de vinya i posar-la a disposició d’agricultors i elaboradors. Al proper ple municipal portarem una prova pilot per arrendar 3 ha de sòl municipal a cellers locals per fer-hi vi”.

Més espai

Tot i la gran afluència, la Plaça de la Vila va poder absorbir els visitants sense grans aglomeracions. Aquest any, per primer cop, es van preparar més zones de degustació, més zones amb taules i es va fer una distribució de la plaça que va donar més amplitud a la zona de les casetes de cellers i restaurants. L’espai de cervesers i licors, davant de Can Riera, amb més taules, i el concert de Festa Major Petita diumenge a la nit, va ajudar a repartir els visitants en diferents zones, evitant aglomeracions i oferint una major comoditat.

El Tast Tiana ha coincidit, un any més, amb la Festa Major Petita de Sant Antoni, que també ha agafat força aquest any després de la pandèmia. Cristina Comas, regidora de Poble Viu, ha remarcat la “transversalitat” d’una Festa Major Petita que ha estat “intergeneracional” i que ha “conviscut molt bé” amb el Tast Tiana. “Cal avaluar el que ha anat bé i el que cal millorar”, ha subratllat Comas.

“Ha estat una festa major transversal i intergeneracional, que ha conviscut molt bé amb el Tast tiana. Hi hagut diversitat d’actes i activitats amb molt públic en tots ells. Cal avaluar ara el que ha anat bé i el que cal millorar”. Cristina Comas, regidora de Poble Viu, responsable del Tast Tiana i la Festa Major Petita.

Entre els actes destacats de la Festa Major Petita hi ha el lliurament del mocador de puntes de coixí de les Puntaires de Tiana als gegants de Tiana. El cavaller i la Novícia van rebre també el detall de la solapa pel Cavaller i el ram fet de puntes de coixí per la Novícia.  El mocador fa 60×60 cm i és dels més grans que porten les gegantes de Catalunya.

Pel que fa a la cursa 6k for water, hi van participar 140 persones, sent la cursa amb més participants de l’Estat pel que fa a densitat de població.

Skip to content