Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > El Tast Tiana es consolida com a mostra del vi de la DO Alella i supera els tiquets venuts

La mostra gastronòmica i del vi tanca la 14a edició superant els 6.000 tiquets venuts

L’edició d’aquest any del Tast Tiana s’ha tancat superant l’assistència i la venda de tiquets d’anys anteriors. En total, s’han venut 6.014 tiquets durant els tres dies. Això són 583 tiquets més que l’edició del 2022,

Es van vendre 3.372 tiquets gastronòmics i 1.905 de vi. En total es van vendre tiquets per a 392 ampolles de vi senceres, el doble que en l’edició del 2022.

A més, per primer cop es van vendre tiquets de refrescos per als infants i les persones que no veuen alcohol. En total, 537.

 

 

L’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, i la consellera d’Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació, Teresa Jordà van inaugurar el Tast Tiana que va comptar amb la periodista de TV3 Tana Collados, especialitzada en gastronomia, Collados va destacar el “potencial econòmic” de la vinya i el paper que fa com a “corredor agrícola”. “És un tresor per la cohesió del territori”, va dir Teresa Jordà.

 

 

L’alcalde ha agraït el suport i la participació dels restauradors i cellers:

“Tenim productes, restaurants i cellers de molt bona qualitat i una DO amb molt potencial. Encetem un Tast Tiana vinculat a la qualitat i a la terra.”

Durant la inauguració es va presentar als viticultors locals el pla de la Vinya, un dels objectius anunciat durant l’edició del 2022 del Tast Tiana que ja ha començat a ser una realitat.

“Volem tornar a plantar vinya, incentivar els propietaris a llogar els terrenys que estiguin abandonats o donar el màxim suport a projectes consolidats, que són models sostenibles i ecològics, que preserven el paisatge i frenen l’especulació urbanística”.

 

Teresa Jordà va destacar la qualitat dels productes de la DO: “Hem de preservar el tresor que són els nostres productors i productores perquè fan territori i cohesió. La DO Alella fa el millor vi blanc del país”.

Premis Sauló

L’Avi Mingo, en la categoria de restaurant, i La Bodega del Mascaró, en la categoria de bar, són els guanyadors de la primera edició dels premis Sauló, que convoca l’Ajuntament de Tiana.

Els guardons premien les millors cartes de vins en bars i restaurants de Tiana, i valoren la presència de vins de la DO Alella. Els dos establiments guardonats s’enduen 2.000 euros i lluiran un distintiu a la porta que els acredita com a guanyadors.

Skip to content