Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > El pressupost municipal

Vam advertir que els pressupostos aprovats pel nou equip de govern eren un perill i, malauradament, les dades ens van donant la raó. Certament, desitjaríem anar errats en aquest cas.

Vam avisar que hi havia partides d’ingressos amb xifres inassolibles i el govern  no va voler escoltar-nos. Alguna cosa en sabem a ERC Tiana sobre pressupostos, quan vam tancar l’exercici 2021 amb més de 400.000€ de superàvit, (que s’han pogut invertir en aquest passat 2022) tot i ser un exercici marcat per la pandèmia, amb caiguda d’ingressos i despeses disparades amb serveis com neteges especials, ajuts a comerços, infermera municipal, etc.

Bé, ara ja sabem que en les partides de plusvàlua i impost de construccions (ICIO) s’han recaptat 700.000€ menys del què s’havia previst. I el què és pitjor, el pressupost 2023 manté la previsió de recaptació per plusvàlua de 803.000€ (un disbarat).

L’Alcalde diu que s’ha de valorar el conjunt del pressupost, una dada que dissortadament no coneixerem fins passades les properes eleccions municipals. Però el que és inqüestionable és que han ingressat gairebé un milió d’euros menys del que havien previst.

Això què significa per les tianenques i els tianencs?

Doncs que si hi ha pèrdues en l’exercici econòmic es gastaran l’estalvi de l’ajuntament, al qual ERC Tiana hi ha contribuït en molt, i que caldrà apujar els impostos municipals per mantenir el ritme de despesa actual. Això sí, tot serà després de les eleccions…

Salut i república!

Skip to content