Inici > Actualitat > El futur de l’estudi de l’Àlvar: L’Ajuntament vol fer-hi un espai obert a artistes

L’Ajuntament ha adquirit l’estudi on pintava l’Àlvar i vol fer-hi exposicions i formar-hi artistes

 

Tiana és el poble de l’Àlvar Suñol. Els murals de la sala de plens de l’Ajuntament són seus. Els de la piscina, també. L’escultura Dona, pau i flora, de la plaça de la Vila, va ser dissenyada per ell. I també va fer moltes litografies commemoratives per a entitats del poble. A més, va impulsar el Grup Casa de la Punxa, va crear escola i, en el seu moment, molts joves es van interessar pel món de l’art i la il·lustració gràcies a ell. Tota una generació va veure en l’Àlvar un mestre i un niu de coneixement per endinsar-se en la disciplina.

El poble fa anys que està en deute amb Àlvar Suñol i ara ha sorgit l’oportunitat de saldar-lo. Fruit de la reparcel·lació de la urbanització de Vessants II, l’Ajuntament va adquirir l’estudi on pintava l’artista, al camí de Can Basora. Ara el govern municipal estudia la possibilitat de fer-hi un espai obert al poble que serveixi per formar nous artistes i, a la vegada, faci d’aparador de l’obra de l’Àlvar i també d’altres pintors.

Homenatge a la vista

Els deixebles de l’Àlvar, aquest grup de persones que fa anys van formar-se gràcies als seus consells, treballen per fer-li un homenatge a la tardor. Els grups polítics també han començat a moure’s perquè l’administració hi posi el seu gra de sorra. Junts per Tiana i JxCAT portaran una moció al ple d’abril per crear una comissió per preparar l’homenatge de Tiana a l’artista, i també un grup de treball per definir com ha de ser l’Espai Àlvar.

L’alcalde, Isaac Salvatierra, i Mario Tarragó, deixeble que està impulsant l’homenatge a l’Àlvar, van visitar el mestre a casa seva, a Foixà, a l’Empordà. Durant la visita, l’Àlvar va expressar el seu desig que la finca esdevingui una residència d’artistes que puguin formar-s’hi.

MARIDAR AMB LOLA ANGLADA

CONNECTATS

L’Àlvar va ser l’artífex del primer gran homenatge que Tiana va fer a Lola Anglada, l’any 1979. De fet, l’artista va connectar tota la generació de joves pintors a qui instruïa amb l’obra d’Anglada. Per això, l’Ajuntament veu amb bons ulls que el futur Espai Àlvar també pugui acollir obres de Lola Anglada.

OBRA DESCONEGUDA

La Diputació de Barcelona és l’hereva universal de tots els béns de Lola Anglada, que va morir a Tiana l’any 1984. Té moltes obres de l’artista guardades en magatzems, de manera que una part important del seu llegat no s’està exposant i és desconegut per les actuals generacions. I aquí és on Tiana veu una oportunitat per convertir l’antic taller de l’Àlvar en un espai expositiu de la seva obra i també del llegat d’Anglada.

Ves al contingut