Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > El futur CAP, a Can Mogas

El nou CAP de Tiana és més a prop que mai. L’Ajuntament ja ha trobat els terrenys on fer-lo. L’espai és a Can Mogas, al Camí dels Francesos, a tocar de la residència i el centre de dia. Els terrenys són prou amplis per encabir-hi els serveis que el CAP necessitarà i estan més ben connectats a la xarxa de transport públic. Salut ja hi ha donat el vistiplau.

L’obra és una prioritat per al departament de Salut, ja que que l’actual consultori ha quedat petit per l’increment de població de Tiana en els últims anys.

La ubicació arriba després que la primera proposta, al carrer Doctor Fàbregas, generés protestes veïnals i que les tres idees posteriors, encara amb l’antic govern, fossin descartades per la Generalitat per motius tècnics.

Tiana fa anys que reclama més hores d’especialistes mèdics i més espai a l’actual consultori. El departament de Salut és conscient que un poble amb més de 9.000 habitants necessitaria un CAP, i no el consultori que té ara, i per això ho considera una prioritat. Per als professionals, també ho és: “El consultori actual és impropi d’un lloc com Tiana”, assegura el doctor Josep Marinel·lo, comissionat pel CAP.

 

Mig solar per al CAP

La nova opció, a Can Mogas, és la definitiva. Són uns 4.000 m2, que es dividiran en dos: la meitat, uns 2.000, es destinaran al futur CAP i l’altra meitat serà per a un altre equipament municipal, més a llarg termini, encara per determinar.

Els terrenys de Can Mogas milloren les propostes anteriors perquè no provoquen ni les protestes veïnals que va generar la primera opció, al carrer Pompeu Fabra, ni tenen els problemes tècnics associats a les tres alternatives posteriors. A Can Mogas, els terrenys són prou grans com per alçar-hi un CAP amb millors serveis assistencials, amb més especialistes i amb unes instal·lacions adequades al volum de la població actual.

A banda, l’alcalde, Isaac Salvatierra, apunta que “per ubicació, és el millor perquè tindrà més aparcaments, està més ben connectat i no perjudica els veïns.”.

Per què cal un nou edifici

L’actual consultori de Tiana és propietat de l’Ajuntament i està protegit arquitectònicament, de manera que no s’hi poden fer ni ampliacions ni reformes. La regidora de Salut, Susanna Capell, assegura que “és imprescindible disposar d’un altre centre” perquè tots els professionals puguin treballar presencialment, perquè els espais s’adaptin a la cartera de serveis del centre i perquè es garanteixi la intimitat i la seguretat tant d’usuaris com de professionals.

Ara l’objectiu és que la Generalitat inclogui la inversió al seu pressupost i “que el rellotge continuï corrent”, ha assegurat l’alcalde. Mentrestant, s’intentarà que alguns dels serveis que Tiana requereix es puguin començar a donar des de l’actual consultori, malgrat la limitació d’espais.

Una cursa de fons

“Han estat mesos de feina constant, colze a colze amb BSA i la Generalitat”, admet la regidora Capell. I afegeix que la negociació amb el departament de Salut ha estat “complexa”, sobretot perquè “hi ha hagut molts canvis en els interlocutors que hem anat trobant a l’altra banda de la taula”.

Ves al contingut