Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > El 10, 11 i 12 de juny, torna el Tast Tiana
  • 28 participants.
  • Un tast més sostenible.
  • Amb més espais de degustació.
  • Venda de tiquets a partir del dimarts, 31 de maig.

 

El Tast Tiana, la mostra gastronòmica i del vi, torna al bell mig del poble els 10, 11 i 12 de juny. La fira recupera la presencialitat després de dos anys de pandèmia. I ho fa amb una oferta de 15 restaurants, 2 forns, 8 cellers, 2 cerveses artesanes i 1 licor artesà. S’amplien el nombre de punts de degustació creant dues noves zones amb capacitat per 250 persones més i per primer cop s’instal·la una font d’aigua potable per als visitants.

Can Riera esdevé la seu del Tast Tiana on es farà el pregó a càrrec del xef del restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet, Víctor Quintillà, i la resta d’activitats vinculades a la mostra com el tast de vins amb Johnny Alemán i la presentació del llibre “Cuina o barbàrie” de Maria Nicolau a càrrec de la periodista Laura Rosel.

“Brindem plegats, de nou, pel Tast Tiana, ambaixador dels nostres restaurants i vins. Celebrem-ho. L’acte de menjar ha forjat la identitat cultural dels pobles mediterranis. De les nostres àvies a xefs creatius com el Víctor Quintillà, pregoner d’enguany. El vi és cultura i paisatge. La recuperació de vinyes ens reconnecta amb el nostre passat i ens projecta al futur: motor ecològic i econòmic. Retrobem-nos de nou, per fi, al voltant del Tast”.

Isaac Salvatierra Pujol, alcalde de Tiana.

La Plaça de la Vila s’eixampla per oferir una major comoditat a l’hora d’accedir als punts dels restaurants i cellers. S’amplien, també, els espais de degustació amb taules al carrer Lola Anglada, Marquès de Monistrol i la barra a la plaça del coro, que s’afegeixen als jardins de can Baratau, can Riera i el Jardí Lola Anglada. Es mantenen, també, els dos punts de venda de tiquets als carrers Marquès de Monistrol i Lola Anglada per diversificar les cues.

Descarrega’t aquí el programa del Tast Tiana 2022

Un tast més sostenible

Per primera vegada el Tast Tiana incorpora safates retornables. Es podran comprar per 1€ als punts de compra de tiquets i amb el seu retorn, es tornarà l’euro. Hi haurà servei de recollida de taules i espais de degustació i més punts de reciclatge. I els materials de la fira seran naturals. A l’entrada de la Plaça de la Vila hi haurà una font d’aigua potable per a tots els visitants.

El pregoner

El xef Víctor Quintillà i la sommelier Mar Gómez van obrir l’any 2001 a Santa Coloma de Gramenet, el restaurant Lluerna, que neix per l’amor a la gastronomia, resultat del maridatge de la cuina i el vi, del mar i la terra, de la cuina de proximitat i la gastronomia creativa, guardonat amb una estrella Michelin. És una cuina d’arrels catalanes, de territori, de producte quotidià de proximitat. Volen que el client que va al restaurant sàpiga en quin territori es troba, a Catalunya i concretament al Maresme i en quina estació de l’any.

Un temps després van obrir, contigu al Restaurant Lluerna, el nou local de tapes Bar Verat, amb el que comparteix cuina. Si en el primer el xef tracta de continuar evolucionant sense estridències el treball creatiu que li va valer l’estrella Michelin que manté des de fa sis anys, en el segon es deixa portar per l’impuls d’una cuina viatgera que combina sense complexos des d’un guacamole a un porro en escabetx i migas, una botifarra amb bolets, un curri thai de pollastre, uns canelons o un bao d’ànec Pekín. El 2017 van posar en marxa un projecte d’I+D que els permet parar-se a pensar i a reflexionar sobre la filosofia del restaurant, cap on van, l’estil de cuina i centrar-se en els temes de sostenibilitat.

 

“El tast ha evolucionat de forma molt positiva, des de les primeres edicions que era una cosa més simbòlica i petita s’ha convertit en un gran esdeveniment dins del poble i la comarca. Va començar com un acte molt petit, però cal remarcar que el primer any ja se’ns va desbordar, amb un èxit aclaparador. L’evolució del tast sempre ha estat positiva i any rere anys ha anat augmentant les expectatives. Jo crec que el futur del tast s’ha d’encaminar cap a la qualitat i no la quantitat. Hem de treballar per aconseguir apostar per una qualitat de màxim nivell per oferir als nostres visitants el millor de la vila”.

Jordi Sicras, responsable del Restaurant can Roca.

Horaris i activitats

Divendres, 10 de juny.

19 h. Pregó d’inauguració a can Riera.

19:30 h. Obertura Tast Tiana.

23 h. Tancament venda de tiquets.

00 h.Tancament Tast Tiana.

Dissabte, 11 de juny

19:30 h. Obertura del Tast Tiana i tast a can Riera a càrrec de Johnny Alemán a can Riera.

23 h. Tancament venda de tiquets.

00 h. Tancament Tast Tiana.

Diumenge, 12 de juny

9 h – 13 h. Passejada per les vinyes de Tiana.

19:30 h. Obertura del Tast Tiana i presentació del llibre “Cuina o barbàries”, de Maria Nicolau a càrrec de la periodista Laura Rosel a can Riera.

21 h. Concert de Jero i Meu Mar als jardins de can Baratau.

23 h. Tancament venda de tiquets.

00 h. Tancament Tast Tiana.

 

Venda anticipada de tiquets

El dimarts, 31 de maig, es posaran a la venda, també, els tiquets per qui els vulgui comprar abans de la inauguració del Tast i evitar cues. Es podran comprar al pati de la policia cada matí de 9 h a 14 h i el dimarts a la tarda de 16 h a 18 h. El pagament s’haurà de fer amb targeta de crèdit.

 

“Les anteriors edicions crec que han estat un èxit, ha anat augmentant any rere any pel que fa a nivell d’audiència, però crec que ara hi falta un punt més de professionalització, dintre el que s’està fent però pujant una mica més de categoria. S’ha d’innovar i fer més activitats més directes cap al productor o el restaurador. S’ha d’innovar i fer més activitats més directes cap al productor o el restaurador. El tast ha de ser una col·laboració amb la gent i que alhora també sigui divertit, sobretot crec que s’hi ha de posar il·lusió per fer-ho i crec que és cap on s’ha d’encaminar.”

Quim Batlle, president de la DO Alella

 

 

A partir del dimarts 7 de juny la plaça de la vila es començarà a transformar per acollir el Tast Tiana. Es farà també el tall a la circulació de vehicles del carrer Lola Anglada, on s’ubicaran part de les casetes dels restauradors. El carrer Lola Anglada estarà tallat del 7 al 14 de juny.

Skip to content