Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Desencallat el procés del Síndic de Greuges
Comença el tràmit d’obertura de presentació de candidatures.

L’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, ha obert el tràmit de presentació de candidatures per a Síndic de Greuges. La setmana que ve començarà les reunions amb els grups municipals i obrirà un procés de consultes amb les entitats. L’alcalde n’ha donat compte al ple municipal d’aquest dimarts, 3 de maig. La voluntat és agilitzar els tràmits per poder tenir com abans millor la figura del síndic de greuges.

Una de les determinacions d’aquest govern és millorar el sistema d’integritat municipal per avançar en les polítiques de bon govern i de govern obert. Un dels compromisos és recuperar la figura del Síndic de Greuges, que és la persona que, en l’àmbit local, té per missió vetllar, amb independència i objectivitat, pels drets de les persones, en relació amb l’actuació exercida directament per l’Administració municipal. Així mateix, vetlla pel bon govern administratiu. També té una funció de medicació. És una figura que apropa la ciutadania a l’administració, amb l’objectiu de millorar el sistema administratiu i una eficaç prestació de serveis.

L’article 10 del reglament diu que el síndic és escollit pel ple a proposta de l’alcalde i prèvies consultes amb els grups municipals i les entitats ciutadanes del municipi. “Per tant, ens posem deures de buscar candidats amb uns condicionants: veïns i veïnes majors d’edat. I recordo que hi ha unes incompatibilitats: que no tinguin cap altre mandat representatiu, cap militància activa, càrrec polític, funció administrativa al servei del municipi, ni cap activitat professional que comporti una relació contractual amb el municipi”, ha explicat l’alcalde, Isaac Salvatierra, en el ple municipal.

El síndic a Tiana

El síndic té com a missió la defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns i veïnes del municipi en les seves relacions amb l’Ajuntament i els organismes que en depenen i a ell es podran adreçar quan se sentin agreujats per alguna resolució o actuació de l’Ajuntament. És un servei al ciutadà i a la mateixa administració que fomenta la transparència en l’àmbit local. El síndic és també una resposta a l’ODS pau, justícia i institucions sòlides.

Tiana va ser un dels primers municipis de Catalunya en tenir síndic de greuges local juntament amb Lleida, Vilafranca i L’Escala. Va ser l’any 1997 quan es va aprovar el reglament del síndic i es va nomenar Rafel Armenteros. L’any 2017 l’Ajuntament va adaptar a la llei del 2002 el reglament del síndic, que el ple va aprovar per unanimitat.

Skip to content