Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Dels dibuixos a les cares. La intel·ligència artificial com a eina per humanitzar

Can Riera comptarà a partir del 9 de novembre amb una exposició creada i imaginada per l’artista tianenc Mario Tarragó i Xavi Vinaixa. L’experiència ­–­“molt mística”, segons Tarragó– busca “potenciar el valor de l’ésser humà” i “fer veure que tothom té la seva ànima, que tots som llum i tots som importants”. 

Per fer-ho, els promotors utilitzen la intel·ligència artificial per convertir obres de Tarragó en persones. “Aquí hi ha la paradoxa. Molta gent diu que la intel·ligència artificial deshumanitza i nosaltres fem just el contrari: la utilitzem per trobar persones”.

Vocació internacional 

L’exposició és una sèrie de 33 retrats. Durant tres setmanes, diversos grups la visitaran a Can Riera amb l’objectiu que cridi l’atenció a possibles promotors i pugui convertir-se en una mostra itinerant per tot el món. També s’obrirà a classes de 6è de les dues escoles del poble, Tiziana i Lola Anglada.

El temple de l’ànima

L’exposició compta amb un petit temple on el visitant entra i experimenta. L’habitacle té forma de temple. El visitant hi entra, s’asseu i escull el que vol: terra, aigua, aire o foc; vermell, blau, negre o blanc. En funció del que esculli, es crea una experiència amb so, color i afirmacions positives.

 

Mentre això passa, el visitant és fotografiat amb IA i el retrat es reinterpreta simulant una obra de Tarragó.

Skip to content