Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Control a les motos trucades. La policia estrena un sonòmetre

L’oci i la vida al carrer ha de poder conviure amb el descans dels veïns. Un dels sorolls que més queixes dels veïns generen és el de les motos trucades i s’ha fet un primer pas per posar-hi remei. La Policia Local de Tiana ha adquirit un sonòmetre i els agents s’han format per poder-lo utilitzar. En l’últim mes s’han format cinc controls específics per controlar el soroll de les motos i s’ha denunciat un conductor que sobrepassava els límits permesos. Fruit d’aquests controls, la Policia també ha obert diligències per conduir sense permís a un ciutadà a qui s’acusa d’un delicte contra el trànsit.

La Policia Local apunta que encara és aviat per tenir resultats rellevants. Malgrat tot, l’alcalde, Isaac Salvatierra, destaca que és la primera vegada que s’actua contra el soroll excessiu de les motos. Abans de fer els controls, això sí, l’Ajuntament va fer una campanya de sensibilització a les xarxes socials institucionals i els agents de policia van informar la ciutadania que la qüestió s’estava regulant.
Posar un marc normatiu

En paral·lel a l’adquisició del sonòmetre per part de la Policia Local, l’Ajuntament ha aprovat l’entrada en vigor de l’ordenança de soroll i la de terrasses.

Entre altres aspectes, l’ordenança de soroll i vibracions defineix on i quan es poden superar límits acústics, i també dona un marc legal perquè la Policia Local pugui utilitzar el sonòmetre per controlar el soroll dels vehicles motors. Pel que fa a l’ordenança de les terrasses, fixa l’horari en què les terrasses convencionals poden estar operatives i distingeix entre l’estiu i l’hivern per donar més marge a la restauració en els mesos en què fa bon temps i el client sol aprofitar més les taules a l’aire lliure. La norma també regula l’ocupació d’espais públics i posa un marc a la gestió de les peticions d’ocupació de punts del carrer per part de les entitats. Totes dues ordenances es van aprovar per ple i han passat el període d’exposició pública, de manera que ja són vigents.

Buscar l’equilibri

L’alcalde de Tiana explica que l’objectiu de totes dues regulacions és “arribar a l’equilibri entre el dret al descans, que no hi hagi contaminació acústica, i fer-ho compatible amb el dret a la vida en comunitat i a l’oci”. En aquest sentit, Salvatierra considera que “l’ordenança de soroll és important perquè dialoga amb la política cultural i dona drets i deures”, en un moment en què “necessitem retrobar-nos després del Covid”.

Els horaris de les terrasses a l’estiu
De diumenge a dimecres, de 8 a 0 h; i dijous, divendres, dissabtes i vigílies, de 8 a 1 h. S’aplica de maig a l’1 d’octubre.

A l’hivern
És l’actual. S’aplica des de l’octubre i serà vigent fins al 30 d’abril. De diumenge a dijous, de 8 a 23 h, i divendres, dissabtes i vigílies, fins a les 0 h.

Skip to content