Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > El Consell d’Infants i Adolescents proposa millorar els parcs i zones verdes, participar en la programació cultural i xerrades sobre salut mental i salut sexual

El Consell d’Infants i Adolescents ha fet aquest divendres l’audiència pública amb l’alcalde, els regidors i regidores, i les famílies i han fet balanç de la feina feta el darrer curs i han plantejat les noves propostes per aquest any. Per primer cop els Consells d’Infants i Adolescents inclou consellers d’entitats, a banda de les escoles, i no han estat votats, sinó escollits mitjançant sorteig.

Entre els projectes destacats que proposa el Consell d’Infants hi ha crear un zona de parkour en un dels parcs de Tiana per poder practicar aquesta activitat esportiva. Així com participar en programació de la festa major gran, la festa major petita, i altres diades assenyalades de l’any com la cavalcada i pasqua; i millorar els parcs i zones verdes i la mobilitat.

El curs passat el Consell d’Infants va treballar en diferents actes i celebracions del municipi. “Vam poder aconseguir diferents objectius o propostes que ens vam marcar, per exemple: la situació i ampliació d’atraccions per la fira, la proposta per posar una parada al tast amb refrescos, organitzar activitats per la festa major. Tot i que el curs passar va ser més curt, estem molt satisfets amb les propostes que vam fer”, han explicat els membres del Consell d’Infants.

Els membres del Consell d’Infants ha tancat la seva intervenció a l’Audiència amb aquest missatge: “Volem que els tianencs i tianenques escoltin als infants, reivindicar els nostres drets i la importància de la nostra opinió en una societat on només s’escolta la veu dels adults, també ens agradaria que l’alcalde i els polítics ens escoltin i valorin les nostres propostes i opinions”.

El Consell d’adolescents proposa un cicle de xerrades dirigides a adolescents i joves fetes a l’institut i a l’espai jove sobre temes d’interès com salut mental, salut sexual i TCA.

L’any passat el consell d’adolescents va proposar tallers per l’estiu jove, va col·laborar, juntament amb el consell d’infants, amb la parada de refrescos del Tast Tiana, es van fer les propostes musicals per la Festa Major de Sant Cebrià i van proposar l’organització dels tornejos de futbol i vòlei juvenil dins el programa Escolta Jove, que van ser tot un èxit.

Durant l’audiència pública d’aquest any han proposat:

  • Fer un skatepark
  • Col·laborar en les dues festes majors de Tiana
  • Fer un projecte de mobilitat amb bicicletes urbanes
  • Fer tallers per infants organitzats i dinamitzats per adolescents
  • Fer un torneig o concurs de cuina
  • Proposar tallers per l’estiu jove
  • Organitzar/ planificar l’espai jove de Tiana

Els consellers han tancat la seva intervenció explicant que “el consell ens dona l’oportunitat de millorar el poble amb els nostres ulls. No només estem nosaltres 4 darrere d’això, sinó que representem a tota la població jove que fa vida a Tiana”.

L‘alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, ha escotat i acollit les propostes dels consellers i els ha animat a seguir treballant: “Podem fer poble, podem prendre decisions sense ser polítics. Esteu representant però també us esteu apoderant, compartir el poder, que no només sigui de dalt cap a baix, que el puguem fer des de la base, també des dels infants i els adolescents”.

“És important que veieu el que es pot fer i el que no es pot fer… Quan tens una feina de responsabilitat també aprens que no ho podem fer tot i hi ha una feina pedagògica d’entendre que hem de prioritzar, de saber què és el més important i anar prenent decisions al voltant d’això”, ha explicat l’alcalde als consellers.

 

Per la seva banda el regidor de Joventut, Infància i Adolescència, Pau Seda, ha destacat durant l’acte que “les institucions públiques han estat tradicionalment espais única i exclusivament d’adults i conseqüentment amb una mirada adultcentrista, explicat senzillament, les persones adultes són les que prenen les decisions per als infants i joves, moltes vegades, sense el seu punt de vista”.

Per això ha volgut remarcar que “la intenció d’aquest govern és anar responsabilitzant, cada cop més al consell d’infants i adolescents, la nostra manera de fer política els considera subjectes polítics actius i així ho seran”.

Skip to content