Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Concurs d’idees per fer una passera per a vianants de can Gaietà al centre

Can Gaietà ha passat massa temps allunyat del centre de Tiana, separat per la Riera d’en Font i per una connexió deficient. Cotxes i vianants comparteixen l’únic vial que uneix la urbanització amb el centre. Visualment, les dues zones són a tocar, però a nivell pràctic viuen gairebé d’esquena perquè per anar d’un lloc a l’altre cal fer molta volta. Ara, l’Ajuntament vol posar-hi remei.

El govern convocarà un concurs d’idees per fer una passera que uneixi Can Gaietà amb els carrers cèntrics i que sigui exclusiva per a vianants. Això ha de servir per millorar les connexions i per integrar el veïnat a la resta del poble. La passera creuarà la Riera d’en Font. L’alcalde, Isaac Salvatierra, ho defineix com “una manera de fomentar el transport alternatiu al cotxe”. I afegeix que el concurs pretén “garantir que la proposta sigui natural, ben pensada i integrada a l’entorn”.

Només per a vianants

La regidora d’Urbansime Sostenible, Núria Amado, matisa que hi ha una drecera per anar al centre: per cals Frares. Però és poc segura perquè és un camí estret i, si s’hi troben cotxes, les persones s’han d’apartar. Aviat, però, qui vagi a peu tindrà una via ràpida i directa.

El procés, pas a pas

L’Ajuntament llança a través del Col·legi d’Arquitectes un concurs perquè qualsevol professional presenti la seva proposta per a la futura passera amb la idea que sigui pràctica i integrada a l’entorn.

Un jurat professional escollirà les cinc millors i cadascun dels autors rebrà 2.000 euros per desenvolupar un projecte més complet.

El jurat valorarà les cinc finalistes i en triarà una, que serà el projecte definitiu i que s’haurà de posar a punt per licitar-lo i adjudicar-lo a una constructora.

Skip to content