Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Comença el curs escolar a Tiana marcat per l’ampliació de l’institut i la gratuïtat d’Infantil 2

L’Ajuntament convocarà el Consell Municipal d’Educació a finals de mes amb l’objectiu de millorar la coordinació de tota la comunitat educativa.

Avui, 5 de setembre, comença nou curs escolar a Tiana, amb la mateixa imatge de cada any d’infants, motxilles i files per entrar, però amb novetats importants a casa nostra.

El nou curs escolar 2022-23 a Tiana arriba amb força canvis. Són unes novetats que ja es mostren des del primer dia, l’inici del curs escolar s’avança al 5 de setembre per alumnes d’educació infantil i primària. En el cas d’ESO i batxillerat, el curs començarà el 7 de setembre.

L’institut estrena a partir d’avui un nou edifici per a l’alumnat de batxillerat, interconnectat amb l’edifici original, on hi ha les classes d’ESO. Els gairebé mig miler d’alumnes que pot acollir el centre podran cursar al poble dues branques educatives: ciències i tecnologia, i humanitats i ciències socials.

Amb l’ampliació del batxillerat, a Tiana ja es pot cursar l’escolarització de 0-18 anys, educació obligatòria i post-obligatòria, sense haver de desplaçar-se a cap altre poble veí. El curs passat es va graduar la primera promoció de batxillerat de l’institut.

L’edifici del batxillerat s’ha fabricat amb estructura de fusta, un sistema innovador amb materials reciclats i reciclables, que redueix la petjada ecològica i minimitza les emissions de CO2. El projecte constructiu és de l’AMB. La superfície total construïda és de 1.065 metres quadrats (255 metres quadrats a la planta baixa i 850 a la primera planta). El cost total de l’obra és de 2,3 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament de Tiana n’ha finançat 1,7 milions d’euros.

Una altra novetat del curs 2022-23 és la gratuïtat per a les famílies de l’Escola Bressol Municipal “El més petit de tots” en el curs P2 infantil. La Generalitat assumeix des d’aquest curs la part de les famílies d’Infantil 2 a les escoles bressol públiques. Aquesta mesura permet completar l’educació 2-18 sostinguda amb fons públics i amb gratuïtat per a l’escolarització al municipi. L’Ajuntament de Tiana continua finançant una part del cost de l’escolarització de les famílies de l’escola bressol.

En una carta enviada a tots els centres públics, l’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, ha agraït als mestres la tasca que fan dia a dia “per a fer possible l’aprenentatge i el desenvolupament personal de l’alumnat” i ha situat com un dels reptes pendents una educació inclusiva de debò “amb els recursos necessaris” per part de la Generalitat. L’Ajuntament convocarà el Consell Municipal d’Educació a finals de mes amb l’objectiu de millorar la coordinació de tota la comunitat educativa i construir entre tots el poble educador.

Des de l’Ajuntament de Tiana, es treballa per garantir la igualtat d’oportunitats educatives a través d’ajuts i projectes educatius, que es treballen conjuntament amb les escoles del poble.

Calendari escolar 2022-23

 • Del 31 d’agost al 14 de setembre de 2022: convocatòria d’ajuts municipals per als serveis d’escolarització i/o menjador d’infants matriculats a l’Escola Bressol Municipal de Tiana.
 • 5 de setembre de 2022: inici de les classes al segon cicle de l’educació infantil i a l’educació primària.
 • 7 de setembre de 2022: inici de les classes a l’educació secundària obligatòria, el batxillerat, els cicles formatius de formació professional bàsica, de grau mitjà i superior, els cursos d’especialització de la formació professional, els itineraris formatius específics, els programes de formació i inserció, el curs de formació específic per a l’accés a cicles de grau mitjà i el curs de preparació per a la incorporació als cicles formatius de grau superior les classes.
 • 16 de setembre de 2022: Festa local amb motiu de la celebració de Sant Cebrià.
 • No més tard del 19 de setembre de 2022: inici de les classes als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior d’arts plàstiques i disseny, els d’arts escèniques, els ensenyaments artístics de règim especial, els graus professionals de música i dansa, els ensenyaments esportius i els ensenyaments de centres i aules de formació d’adults.
 • No més tard del 22 de setembre de 2022: inici de les classes als ensenyaments de les escoles oficials d’idiomes.
 • 31 d’octubre de 2022: jornada de lliure disposició
 • 9 de desembre de 2022: Jornada de lliure disposició
 • Del 22 de desembre de 2022 al 8 de gener de 2023: vacances de Nadal.
 • 20 de febrer de 2023: jornada de lliure disposició
 • Del 3 al 10 d’abril de 2023: vacances de Setmana Santa.
 • 29 de maig de 2023: Jornada de lliure disposició
 • 20 de juny de 2023: acaben les classes a l’educació secundària obligatòria i batxillerat.
 • 22 de juny de 2023: acaben les classes a l’educació infantil i primària.
 • Les classes dels ensenyaments de règim especial, les de la formació professional i les dels centres i aules de formació d’adults acaben d’acord amb la seva programació acadèmica.
 • Les proves extraordinàries de batxillerat i dels cicles formatius de formació professional es faran del 15 al 20 de juny de 2023, després de les proves ordinàries. Les proves extraordinàries dels cicles formatius d’ensenyaments esportius i d’arts plàstiques i disseny i, quan escaigui, dels cursos de formació específics d’accés als cicles formatius es faran de l’1 al 4 de setembre de 2023. En els municipis en què el dia 1 o el dia 4 de setembre s’escaigui festa local, els centres educatius podran estendre el calendari d’activitats d’avaluació extraordinària fins al dia 5 de setembre i endarrerir un dia l’inici de curs.
Ves al contingut