Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Comença el curs 2023-2024

Aquest dimecres comença el nou curs escolar 2023-2024. Les escoles de primària Lola Anglada i Tiziana, l’Institut Tiana i l’Escola Bressol Municipal El Més Petit de Tots obren les aules amb normalitat i després d’una posada a punt les darreres setmanes.

L’Escola Bressol Municipal El Més Petit de Iots, inicia avui el període d’adaptació i el dia 8 l’escola ja funcionarà amb total normalitat, així com tots els serveis complementaris. Des del dia 1 de setembre, amb la incorporació de l’equip educatiu, s’han preparat les instal·lacions, coordinat l’equip docent i s’han fet les reunions individuals amb totes les famílies. L’escola disposa d’1 grup de lactants (I0), 4 grups de mitjans (I1) i 3 de grans (I2), amb un total de 119 alumnes.

L’Escola Tiziana estrena els nous patis amb un projecte pedagògic únic. La renovació del pati del centre s’ha fet gràcies a un procés participatiu en què alumnes, mestres i famílies han pogut dir la seva. El resultat, obra de l’enginyera de Patis Naturals, Sílvia Godó, és un espai que trenca amb el monopoli del futbol i el bàsquet i que obre la porta a nous jocs i a espais per fer classe a l’aire lliure.

 

Partint del sistema educatiu de l’Escola Tiziana aplicat als patis, l’objectiu educatiu del projecte és la transformació dels diferents racons del pati en espais de valor, pedagògics, ple de llocs d’aprenentatge i capaços d’oferir jocs per a tothom:

  • Patis amb més reptes per desenvolupar habilitats motrius, més estimulants i diversos.
  • Patis amb més oportunitats per desenvolupar habilitats d’experimentació i contacte amb la natura.
  • Patis amb més oportunitats de desenvolupar habilitats de socialització i convivència.
  • Patis més coeducatius, inclusius i accessibles.
  • Patis amb més responsabilitat mediambiental.
  • Patis amb tota la seguretat que exigeix la normativa UNE-EN 1176 i 1177.

L’Escola d’Adults Timó és el centre de referència a Tiana i Montgat per a les necessitats educatives i formatives dels adults que volen formar-se, obtenir titulació acadèmica i incorporar-se al mercat laboral, així com de persones nouvingudes. L’escola segueix amb una metodologia basada aules docents tradicionals i espais d’autoformació principalment aquell alumnat que vol obtenir el graduat de l’ESO. L’Escola Timó també compta amb un equip de voluntaris que ofereix una àmplia i diversa gamma d’activitats educatives per satisfer les inquietuds culturals de les persones en edat de jubilació. Com a novetat pel curs 2023- 2024 també s’acompanyaran a l’obtenció de la certificació ACTIC.

L’Escola Municipal de Música i Dansa de Tiana ha obert les portes amb més alumnes nous de 4 i 5 anys. El nou alumnat entra a l’escola fent el programa de sensibilització amb el que inicien el seu aprenentatge en les dues disciplines de música i dansa. També hi ha hagut un increment en el grup de lactants.

Ves al contingut