Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Ca l’Andreu Ecoturisme, Alta Alella, el Celler Quim Batlle, Melmelària i Nautic Ocean, distingits amb la certificació Biosphere i com a Punts d’Informació Turística

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha organitzat aquest dimarts una Jornada de networking per a un Maresme sostenible que ha estat el preludi de l’entrega de les certificacions Biosphere i dels Punts d’Informació Turística. La presidenta del Consorci, Carme Ponsa, ha destacat que les “jornades de networking són molt beneficioses per la comarca perquè es treballen idees i propostes, es posen en comú noves sinergies i accions que es puguin fer per potenciar el Maresme. Sempre diem que ho tenim tot, i és cert, però ho hem de posar en valor i necessitem tots els agents implicats per tirar endavant”. En les sessions, han compartit espai de treball membres del sector públic i del privat, des de regidors i tècnics de turisme a representants de museus i empresaris d’allotjaments, restauració i serveis turístics, tots enfocats en la millora de la sostenibilitat a la comarca.

Les empreses i serveis de Tiana reconegudes amb el distintiu Biosphere 2024 han estat Ca l’Andreu Ecoturisme, Alta Alella, el Celler Quim Batlle, Melmelària i Nautic Ocean.

Foto de Joan M. Arenaza

De fet, el Maresme compta amb un centenar d’empreses, serveis i destinacions certificades amb el compromís per la sostenibilitat Biosphere, una certificació que guanya adeptes a la comarca any rere any. Xavier Font, cap de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, ha subratllat que aquesta certificació té “una idea molt clara de treballar i millorar individualment les nostres competències, però també col·lectivament la nostra destinació” a través de “bones pràctiques, ajuts i assessorament tècnic que orientin a les empreses de quina manera pràctica i clara poden millorar en totes les dimensions de la sostenibilitat, tant en la dimensió econòmica, social com mediambiental”.

Durant la jornada, s’ha fet l’entrega de les certificacions Biosphere, però també dels Punts d’Informació Turística, un distintiu que acredita empreses i serveis com a prescriptors d’informació. El programa neix de l’Oficina Tècnica de Turisme i Font l’ha qualificat de “molt potent perquè és la primera passa que busquem en un territori perquè les empreses siguin conscients del seu paper dins d’aquella destinació a l’hora de promocionar-la, donar informació turística i també conèixer quins són els altres actors d’aquell territori”, donant un valor afegit.

L’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella ha acollit l’esdeveniment, les darreres instal·lacions en ser inaugurades al municipi, tal com ha destacat l’alcalde, Marc Almendro, en la seva benvinguda. També hi ha intervingut el president del Consell del Maresme a la Cambra de Comerç de Barcelona, David Antón Martínez, i l’equip del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, que ha presentat les línies estratègiques de l’entitat per aquest any.

Skip to content