Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > BAN: Excepcionalitat per sequera

BAN

Isaac Salvatierra Pujol, alcalde-president de l’Ajuntament de Tiana,

 

FAIG SABER

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha decretat aquest dimarts, 7 de març de 2023, l’entrada a l’estat d’excepcionalitat per sequera hidrològica als municipis que s’abasteixen de la conca del Ter i el Llobregat, entre els quals hi ha Tiana. El consum domèstic d’aigua al poble és de 147 litres per habitant i dia, per damunt de la mitjana catalana (117) i la del Maresme (128).

L’activació de la fase d’excepcionalitat implica un seguit d’accions per estalviar aigua, que s’afegeixen a les que ja hi havia en vigor des que es va decretar l’estat d’alerta per sequera, el 25 de novembre del 2022.

 

Reg de zones verdes particulars

– Com amb l’estat d’alerta, cal fer servir l’aigua mínima indispensable, com a màxim 2 dies a la setmana, i regar en l’horari de menys insolació, de 20 h a 8 h. Amb l’estat d’excepcionalitat, a més, resta prohibit el reg de gespes i praderes.

Ompliment de piscines

– La utilització d’aigua per l’ompliment de piscines queda limitada al reompliment parcial de piscines amb sistema de recirculació de l’aigua, en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua (no s’apliquen a les piscines d’aigua de mar).

Fonts ornamentals i altres elements estètics

– Com amb l’estat d’alerta, queda prohibit l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals i llacs artificials.

Eliminació de pols

– Com amb l’estat d’alerta, queda prohibit l’ús d’aigua per eliminar pols i matèria en suspensió a l’aire.

Neteja de carrers

-Com amb l’estat d’alerta, queda prohibit als particulars l’ús de mànegues d’aigua per netejar carrers, paviments o façanes. La prohibició no inclou la neteja amb pal de fregar, amb galleda i esponja o amb sistemes de neteja d’alta pressió.

Horts recreatius

– Els usuaris dels horts municipals i resta d’horts recreatius han de fer servir l’aigua mínima indispensable, un sistema de reg gota a gota o regadora, i regar entre les 20 h i les 8 h. Amb l’activació de l’excepcionalitat, la limitació passa a ser del 50% del consum d’aigua habitual.

Agricultors professionals

– Els agricultors professionals han de reduir un 40% el consum d’aigua destinat a usos agrícoles.

 

Isaac Salvatierra, Alcalde de Tiana.

 

Trobareu totes les mesures a la pàgina de sequera de tiana.cat: tiana.cat/sequera

Ves al contingut