Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Aturats els rebuts abusius: l’Ajuntament, al costat dels veïns de Can Gaietà

L’empresa concessionària dels pisos de protecció oficial de Can Gaietà, Visoren, ha cancel·lat finalment els rebuts abusius que havia enviat a 69 famílies de Tiana.

Els pisos, de promoció pública, tenen la calefacció centralitzada. L’empresa va exigir als llogaters el pagament d’uns rebuts per l’augment de preu dels consums del 2022 de forma retroactiva. En alguns casos, pujava a més de 1.000 euros.

Front comú d’alcaldes

Després de les queixes dels veïns i de la pressió dels ajuntaments, Sermavi, empresa subcontractada per Visoren, ha reconegut en una carta el “profund malestar” que han ocasionat les pujades, s’ha compromès a no cobrar els rebuts, a tornar els diners als que ja els havien pagat, i a notificar els nous preus per al 2023 abans de començar a cobrar-los.

A més de Tiana, Visoren té pisos a Esplugues, Bigues i Riells, Sant Fost de Campsentelles, Calaf i Canet. En total, hi ha unes 250 famílies afectades.

En primer lloc, l’Ajuntament de Tiana es va posar a disposició del veïnat, i els va oferir suport legal per canalitzar les reclamacions. Després, es va formar un front comú d’alcaldes dels municipis amb pisos de Visoren, tots amb la mateixa problemàtica. En una reunió a Esplugues, es va acordar encarregar una auditoria sobre la gestió de l’empresa “per carregar-se de raons jurídiques”. L’auditoria també haurà de determinar si els possibles augments de preu per al 2023 estan justificats. Els ajuntaments han posat el cas a mans de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i de l’Agència Catalana de Consum, que ja ha obert una investigació. Els alcaldes es reuniran amb la Generalitat els pròxims dies.

Control del manteniment

Coincidint amb el conflicte pels rebuts, els residents als pisos de Can Gaietà van expressar a l’Ajuntament el malestar per l’estat de conservació de l’edifici. El bloc és relativament nou (no arriba a 10 anys) i no té problemes estructurals, però hi havia problemes que feia temps que s’arrossegaven.

Els dos ascensors no havien passat la revisió des del juliol del 2016, faltaven extintors, i hi havia moltes bombetes foses dins i fora de l’edifici, als espais comuns. I així fins a 25 incidències.

“Ens hem posat en contacte amb l’empresa, mantenim un control constant, moltes coses ja s’han resolt, però insistirem perquè tot s’acabi fent”, diu la regidora Núria Amado.

Skip to content