Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Aprendre tots junts i tota la vida: educació per crear comunitat

Tiana vol ser un poble educador per fomentar l’aprenentatge en totes les edats i crear nous vincles.

“El procés d’aprenentatge no acaba quan deixem d’estudiar, es fa al llarg de tota la vida, i l’educació és una eina indispensable per construir ciutadania i per fer un poble més crític, més exigent i més viu”. La regidora Susanna Capell resumeix així el concepte del poble educador, que es tradueix en una quarantena d’accions cada any.

Una part es fan a les escoles mateix, com el taller Dona i ciència, que ofereix referents femenins als alumnes de 5è de primària a partir de petits experiments, o els tallers d’alimentació saludable o per fer un ús raonable del mòbil. També hi ha activitats encaminades a pal·liar els efectes de la pandèmia en la salut mental, com el projecte El bosc de Lem, dirigit a nens i nenes d’entre 6 i 11 anys i als seus mestres, que treballa a les aules les emocions, els valors i els sentiments.

Per als adolescents, es fan xerrades sobre salut mental a l’institut o activitats per prevenir les addicions, com el programa Joc de claus, de Projecte Home.

Per a la gent gran, s’han posat en marxa accions de formació sobretot en l’àmbit de la salut, com un taller sobre la diabetis i un altre sobre la llei de la dependència.

Consell d’Educació

I no acaba aquí: hi ha projectes intergeneracionals que lliguen nens i gent gran; hi ha formació específica per als professionals, i hi ha atenció a les famílies.

Per fer més xarxa i millorar la coordinació entre el conjunt de la comunitat educativa, el ple municipal va aprovar el passat 7 de febrer el reglament del Consell d’Educació Municipal, un renovat espai de participació, que aplegarà mestres, famílies, alumnat, pedagogs i representants de l’Ajuntament.

Un hort a l’escola bressol municipal

L’escola bressol El Més Petit de Tots ha estrenat aquest curs un hort, que duen els nens del centre, amb l’ajuda de familiars voluntaris i de l’Ajuntament. “A través de l’hort, transmetem valors com la constància, l’esforç i la cura de l’entorn, i fomentem el treball amb altres persones”, diu la directora Anna Bonancia. Ara hi tenen espinacs, enciams, faves, cebes i cols.

Skip to content