Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Activades mesures especials per l’elevat risc d’incendis

El Consell Assessor del Pla Infocat ha aprovat aquest dilluns mesures temporals extraordinàries des de demà fins divendres en diversos municipis, entre els quals hi ha Tiana. Les mesures entren en vigor dimarts, 22 d’agost fins divendres, 25 d’agost.

Algunes de les principals limitacions són:

1. Prohibició d’encendre foc en tots tipus d’espais oberts i suspensió de totes les autoritzacions per cremar rostolls o restes de poda.
2. Prohibició d’utilitzar maquinària i equips en terrenys forestals i en àrees rurals situades en una franja de 400 metres al voltant, que tinguin un funcionament que generi deflagració, espurnes o descàrregues
3. Prohibició d’ús de material pirotècnic.
4. Suspensió de totes les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d’aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural. Les activitats suspeses poden realitzar-se en un nucli habitat o població.
5. La restricció de les activitats vinculades a les colònies, estades i campus esportius i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.
6. La restricció de les activitats vinculades als casals de vacances i casals esportius al nucli de població del municipi on es realitzen. Es permeten desplaçaments sempre que es dirigeixin a un altre nucli habitat o població, i no impliquin fer una sortida al medi natural. També es permeten desplaçaments a cases de colònies, sigui per fer activitats o com inici d’una estada.
7. Suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals. Poden ser autoritzades de manera excepcional pel Servei Català de Trànsit.

Onada de calor

D’altra banda, Protecció Civil de la Generalitat ha activat avui l’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per calor intensa i per calor nocturna intensa. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu la persistència de calor intensa a tot Catalunya, l’episodi s’allargarà, possiblement, fins divendres. Les temperatures seran especialment elevades la propera matinada a tot el litoral central.

Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

Nota de premsa del govern de la Generalitat.

Nota de premsa de Protecció Civil.

Ves al contingut