Inici > Serveis > Educació > Beques educació > Fòrum de Treballs de Recerca

L’Ajuntament de Tiana ha creat el Fòrum Treball de Recerca de Tiana per a premiar els treballs de recerca destacats per tal de reconèixer les investigacions de l’alumnat en el treball de recerca.

L’objectiu és potenciar i reconèixer les activitats de recerca de l’alumnat que fa Batxillerat seguint els criteris que marca el decret curricular i, especialment, els que fan referència al medi local, donant a conèixer a la comunitat educativa i a la ciutadania en general els treballs d’investigació que duen a terme els alumnes de Tiana i promoure les habilitats comunicatives i argumentals de l’alumnat.

Qui pot participar

Pot participar al Fòrum tot l’alumnat empadronat a Tiana o bé matriculat a l’Institut de Tiana que estigui cursant 2n de Batxillerat. L’alumnat que cursa estudis a l’Institut Tiana es podrà presentar, si així ho decideix, a través del centre educatiu. També es poden presentar a títol individual els alumnes empadronats a Tiana que cursin 2n de Batxillerat fora del poble.

Els treballs de reconeixement seran objecte d’estudi i d’informe per part del Jurat, constituït per acadèmics especialitzats de les àrees d’estudi sobre les quals s’hagin presentat treballs i persones destacades del poble en funció de la matèria d’estudi. La configuració del jurat quedarà determinada a cada convocatòria.

  1. Al Premi hi poden optar els alumnes de batxillerat de l’Institut de Tiana o bé alumnes empadronats al municipi que cursin batxillerat a altres centres.
  2. Els treballs de recerca poden ser seleccionats i presentats per la direcció dels centres d’ensenyament on estudiï l’alumne/a o bé per iniciativa dels alumnes que desitgin concursar. 
  3. Els treballs de recerca han de ser originals i inèdits. No es podran presentar treballs premiats en altres concursos.
  4. Els treballs de recerca s’han de presentar en format digital (pdf).
  1. Termini de presentació dels treballs: del 15 de gener del 2025 i finalitzarà el 3 de febrer del 2025. 
  2. En cas que manqui documentació, serà requerida i es disposarà de 10 dies hàbils per a presentar-la.
  3. En el cas de fer el tràmit electrònicament es podrà adjuntar tota la documentació en PDF a la sol·licitud. En el cas de fer el tràmit a través de registre presencial caldrà aportar la documentació en una memòria USB o pen drive.

  1. Categoria d’Humanitats i Ciències Socials: curs d’estiu d’una setmana a la Universidad Complutense de Madrid, amb l’estada i el transport inclòs, el juliol del 2025.
  2. Categoria de Ciència i Tecnologia: curs d’estiu d’una setmana a la Universidad Complutense de Madrid, amb l’estada i el transport inclòs, el juliol del 2025.
  3. Categoria d’Expressió artística: curs d’estiu d’una setmana a la Universidad Complutense de Madrid, amb l’estada i el transport inclòs, el juliol del 2025.
  4. Categoria d’àmbit local: curs d’estiu d’una setmana a la Universidad Complutense de Madrid, amb l’estada i el transport inclòs, el juliol del 2025.

El Jurat serà conformat per quatre persones de disciplines diverses. La decisió del Jurat és inapel·lable. El Jurat resoldrà qualsevol qüestió no prevista en aquestes bases.
El conformen:


Emili Muñoz Martínez: Catedràtic de Geografia i Història d’ensenyament secundari en els Instituts Isaac Albéniz i Badalona-7 de Badalona, professor associat de la Facultat de Pedagogia de la UB, formador de professorat a l’ICE de la UAB, Director dels serveis educatius municipals als ajuntaments de Badalona i de Mataró. Autor de Una manera de veure el món. Teresa Lleal Galceran, 1940-1988 (Museu de Badalona, 2021) i Joan Soler Amigó. La revolta de la tradició (Museu de Badalona, 2024).

Andreu Bosch Rodoreda: Doctor en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Premi Francesc de Borja Moll de Dialectologia (IEC, 2009). S’ha especialitzat en el català de l’Alguer i en l’obra folklòrica de Jacint Verdaguer, amb diverses publicacions, entre les quals El català de l’Alguer (2002). Professor jubilat de la UB (on ha treballat els darrers 24 anys) i d’institut (durant 35 anys). Entre 2009 i 2015 va ser director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull. També ha estat professor a la Universitat de Sàsser (Sardenya) i coordinador del Centre de Recursos Pedagògics Maria Montessori de l’Alguer.

Agnès Pérez Millán: Física i doctora en Biomedicina. Professora lectora a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en els Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació. Investigadora al grup Malaltia d’Alzheimer i altres trastorns cognitius Hospital Clínic de Barcelona – IDIBAPS i a l’AIWELL UOC. Divulgadora a Ciència Oberta i Neurones Fregides, on és membre fundador i una de les autores del llibre divulgatiu “Per què els elefants no tenen càncer?”. La seva línia de recerca se centra en l’ús de models matemàtics i intel·ligència artificial per a l’obtenció d’un pronòstic i diagnòstic precís de les demències neurodegeneratives i els seus fenotips, amb un enfocament especial en la malaltia d’Alzheimer i la demència frontotemporal. Exemples de la seva trajectòria en aquesta línia són la seva tesi doctoral cum laude “La utilitat dels models matemàtics amb neuroimatge per al diagnòstic i estudi de la variabilitat en la malaltia d’Alzheimer i la demència frontotemporal”, la seva estada a l’equip Parietal-Inria Saclay (França) després d’obtenir una beca de l’ambaixada francesa o les seves 18 publicacions en aquesta àrea on destaquem “Classifying Alzheimer’s disease and frontotemporal dementia using machine learning with cross‐sectional and longitudinal magnetic resonance imaging data”, “Cortical thickness modeling and variability in Alzheimer’s disease and frontotemporal dementia” o “Galectin-3 is upregulated in frontotemporal dementia patients with subtype specificity”.

Gemma Suñol Berenguer: Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Sant Jordi de BCN i diplomada en Arts i oficis per la Llotja Escola d’Art i Disseny de BCN. Des de fa més de 40 anys dedicada a la docència, impartint classes a l’ESO d’Expressió Visual i Plàstica i Música, i a Batxillerat de Dibuix Tècnic i elements d’Art, a l’escola Mireia Centre d’Estudis de Montgat.

Contacta amb nosaltres

Per a qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb la regidoria d’educació al correu tiana@tiana.cat.

Ves al contingut