S’obre la convocatòria per la primera edició de l’atorgament del Premi Sauló al restaurador (restaurant i bar) que millor tracti els productes de la D.O. Alella a la seva carta de vins. El nou concurs organitzat per l’Ajuntament de Tiana busca incentivar la presència dels productes vitivinícoles de la zona al sector de restauració de Tiana, per donar-los a conèixer entre els veïns i veïnes del poble.
El concurs es dividirà en dues categories: restaurants ubicats a Tiana i bars ubicats a Tiana. Aquests, seran valorats per un jurat d’experts format per:
- Rebeca Ruiz i Ruiz, formant del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella.
- Òscar Pallarès, Director de la revista Papers de vi.
- Anna Pujol i Priegola, Secretària del Consell Regulador de la DO Alella.
- Johnny Alemán, sumiller tianenc.
El premi als concursants guanyadors consistirà en un distintiu indicador del premi per col·locar a l’exterior de l’establiment i un premi valorat en 2.000 euros per a cada categoria. Addicionalment, tots els participants rebran un diploma de participació.
Cadascun dels restaurants locals que vulguin participar hauran de fer arribar la seva carta de vins en català i de forma física al registre municipal de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament de Tiana en horari d’atenció al públic i preferiblement amb cita prèvia o online per instància genèrica. La candidatura es podrà presentar fins al 27 de maig.
Els criteris principals de valoració són (fins a un màxim de 60 punts):
- Predomini dels vins de la D.O. Alella (fins a un màxim de 20 punts)
- Oferir/recomanar altres vins catalans (fins a un màxim de 10 punts)
- Informació del producte: D.O., varietat, celler productor… (fins a un màxim de 10 punts)
- Concordança en l’ordre de presentació dels vins de la carta: tipus de vi, D.O., any, procedència… (fins a un màxim de 10 punts)
- Informació addicional de la D.O. Alella (fins a un màxim de 10 punts)
Els criteris addicionals de valoració són (fins a un màxim de 15 punts):
- Presència de diferents tipus de vi: tranquil, escumós, blanc, negre o rosat (fins a un màxim de 5 punts)
- Condicions de conservació del vi, així com els estris per al seu servei en relació a l’equilibri de preus (fins a un màxim de 5 punts)
- Disseny i originalitat de la carta: estètica i facilitat de comprensió (fins a un màxim de 5 punts)
L’acte d’entrega de premis finals tindrà lloc el cap de setmana del Tast Tiana (9, 10 i 11 de juny). Els restaurants participants seran citats, juntament amb els cellers i personalitats vinculades al món de la restauració i el vi i als mitjans de comunicació.