Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Pla contra la sequera. Només es pot fer servir l’aigua indispensable

Tiana respon a l’alerta per sequera decretada per l’ACA i que afecta tots els municipis que s’abasteixen de la conca del Ter i el Llobregat.

L’Ajuntament ha reduït el reg als parcs al màxim per assegurar la supervivència de les plantacions, de manera que només s’activarà de 20 a 8 h. Els serveis municipals faran servir aigua de procedència freàtica per a regs amb dipòsit d’aigua i arbrat nou. I es limita a un cop per setmana l’ús d’aspersors a les zones de gespa.

Pel que fa a la neteja viària, es redueix al mínim indispensable l’ús d’aigua i provindrà en la mesura del possible d’aigua freàtica. I quant a les instal·lacions municipals, el reg del camp de futbol de gespa artificial es redueix fins a un 30%.

Restriccions a cada casa

També hi ha restriccions per a la ciutadania. Els jardins es poden regar dos dies per setmana, de nit i quan no plou. Només es poden omplir piscines noves i reomplir parcialment les que tinguin un sistema de recirculació d’aigua. Queda prohibit omplir fonts ornamentals i llacs artificials. I es prohibeix l’ús d’aigua per eliminar pols. Els agricultors han de reduir el consum d’aigua un 25%. Als horts, també es demana reduir al màxim l’ús d’aigua.

CONSELLS DOMÈSTICS

AL LAVABO

Tanca l’aixeta mentre t’ensabones les mans o et rentes les dents.

A LA DUTXA

Dutxa’t, no et banyis. Estalviaràs 240 litres.

A LA CUINA

Fes servir el programa més eficient del rentaplats i posa’l només quan estigui ple.Instal·la airejadors o reductors a les aixetes. Estalviaràs fins un 50%.

A LA RENTADORA

També opta pel sistema més eficient i posa’l només quan estigui plena.

PER A LES PLANTES

Rega-les amb l’aigua de fregar, si no porta sabó, o amb la de bullir aliments.

Skip to content