Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > 22è Festival de Música Antinga de Tiana
El FeMúsA de Tiana “Tiana Antica 2022” oferirà 4 concerts entre el 28 de maig i el 5 de juny.

El Tiana Antica presenta 4 concerts entre el 28 de maig i el 5 de juny revivint els orígens del poble, amb una mirada feminista i garantint l’accessibilitat. La música del Renaixement, el Barroc i la música medieval ompliran els caps de setmana del 28 i 29 de maig i el 4 i 5 de juny.

El FeMúsA de Tiana, “Tiana Antica 2022” arrenca aquest any, el 28 de maig, allà on reposen els orígens del poble de Tiana. La Pedrera de Can Reon, l’antiga masia de can Fàbregas, a tocar de l’ermita de l’Alegria, acollirà el concert ¡BAILAD, VILLANOS!, de la formació emergent de joves músics de l’ESMUC. La formació, d’instrumentistes de vent, segueix la tradició dels ministrers o ministrils, naturals descendents dels joglars medievals i oferiran un repertori que inclou cançons i danses renaixentistes, probablement, cantades per pagesos i vilatans en les festes populars.

L’essència de la cançó del Renaixement reviurà, el 29 de maig, a la masia de Can Riera amb el duet “Alla Viola” amb el programa “FROTTOLA. La cançó italiana del “Cinquecento”.

El cap de setmana del 4 i 5 de juny, la Sala Albéniz acollirà els concerts de més gran format de música barroca i medieval amb Ensamble Moxos i Bubulina Teatre. Des de Sant Ignacio de Moxos, Bolívia, arriba el color especial de la música de les missions jesuïtes barroques, amb la seva barreja d’elements europeus i nadius. Una tradició que els missioners jesuïtes varen portar des de Europa l’any 1686 i que es manté fins els nostres dies.

Tanca el festival El llibre de Marguerite. Feminisme i mística als segles XIII-XIV”. El 31 de maig de 1310 la Inquisició condemnà Marguerite Porete a morir cremada a la foguera a la plaça de Grève de París, per haver-se negat a retirar el seu llibre El mirall de les ànimes simples i renunciar a les seves idees. Tot just ara es compleixen 712 anys.

El FeMúsA de Tiana, Tiana Antica és un festival accessible per a persones amb diversitat visual propiciant la descoberta tàctil dels instruments de tots els seus concerts. El Festival Tiana Antica va néixer l’any 2.000 i té el seu origen en el programa de Ràdio Tiana “Visigòdia”. Llorenç Blasi i Xavier Domínguez, promotors del festival, van donar vida al FeMúsA amb l’objectiu de difondre la música antiga interpretada amb criteris històrics i amb instruments originals, i refermar Tiana com a referent en aquest àmbit.

 

 

28 i 29 de maig – Primer cap de setmana amb música del Renaixement.

Dissabte 28 de maig. El FeMúsA de Tiana “Tiana Antica 2022” comença amb el concert anomenat ¡BAILAD, VILLANOS! Canciones que suelen cantar los villanos cuando están en solaz”. S. de Covarrubias. Inclou cançons i danses renaixentistes, moltes d’origen popular. Tindrà lloc al nou espai de la Pedrera de can Reon.

Diumenge 29 de maig. A l’espai de la masia de Can Riera, el duet “Alla Viola” ens oferirà l’essència de la cançó del Renaixement amb el programa “FROTTOLA. La cançó italiana del “Cinquecento”​

4 i 5 de juny – Segon cap de setmana amb Barroc i música medieval

Dissabte 4 de juny. L’Ensamble Moxos de la localitat de Sant Ignacio de Moxos, Bolívia, ens mostrarà el color especial de la música de les missions jesuïtes barroques, amb la seva barreja d’elements europeus i nadius. Una tradició que els missioners jesuïtes varen portar des de Europa l’any 1686 i que es manté fins els nostres dies.

Diumenge 5 de juny. El 31 de maig de 1310 la Inquisició condemnà Marguerite Porete a morir cremada a la foguera a la plaça de Grève de París. per haver-se negat a retirar el seu llibre El mirall de les ànimes simples i renunciar a les seves idees. Tot just es compleixen 712 anys. Aquesta és la història que ens explicarà Bubulina Teatre amb el programa de música medieval El llibre de Marguerite. Feminisme i mística als segles XIII-XIV”.

El FeMúsA de Tiana, Tiana Antica continua oferint accessibilitat a persones amb diversitat visual propiciant la descoberta tàctil dels instruments intervinents de tots els seus concerts.

Skip to content