Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Treballem per tu: un poble més net

Es reforça el servei de neteja dels carrers i dels contenidors

La regidoria d’Espai Públic ha reforçat el servei de neteja dels carrers i ha recuperat el baldeig amb aigua a pressió. Dos cops per setmana es neteja amb aigua a pressió els carrers Sant Cebrià, Doctor Mascaró, Sant Jaume i Sant Valentí. La neteja amb aigua a pressió i desinfectant es fa a les voreres, cantonades i pilones, sense danyar les façanes dels habitatges, i té com a un dels principals objectius eliminar els orins dels gossos.

Per aquest estiu s’ha encarregat, també, per primer cop una neteja especial d’extracció de xiclets.

A més, s’ha reforçat el servei d’escombradors a peu amb dos operaris més. Ara són sis persones que escombren el poble que fan tres circuits: centre, carrers inferiors al Parc de l’antic camp de futbol, i un operari itinerant.

Ara mateix estan a ple rendiment les dues escombradores que treballen 12 hores al dia. S’ha recuperat la segona escombradora que estava espatllada i que l’adjudicatari del servei no havia substituït.

Pel que fa a la deixalleria, s’ha incrementat la vigilància i el manteniment de neteja en les zones dels contenidors on s’aboquen els residus. A més, durant l’estiu es fan les neteges extraordinàries dels contenidors del carrer tant per dins com per fora. Comencen a partir del 15 de juliol i s’aniran repetint al llarg dels mesos de juliol i agost. Es manté el camió de recollida de bosses abandonades. Hi ha un servei especial tots els dilluns al matí, però cada dia hi ha un vehicle que fa un circuït per recollir les bosses abandonades en diferents contenidors del poble.

D’altra banda, l’Ajuntament disposa de la Brigada Verda. També s’ha reforçat amb dos operaris més i ara n’hi ha 4. La Brigada Verda s’encarrega del manteniment dels espais verds de la via pública, i aquest estiu farà la neteja dels escocells dels arbres i les males herbes que han crescut a les voreres.

Reunió amb Fomento de Construcciones i Contratas

El reforç és fruit d’una reunió amb l’adjudicatari del servei, Fomento de Construcciones i Contratas (FCC) i la regidora de Via Pública, Núria Amado, després de detectar un mal servei en algunes zones del poble així com la no substitució dels vehicles espatllats i que havien quedat fora de servei, com ara les escombradores mecàniques.

Arran de la reunió, partir d’ara hi haurà un encarregat del servei de l’empresa adjudicatària, només per Tiana i Montgat. Això garantirà un major seguiment del servei i un millor funcionament.

Servei d’avisos i resposta ràpida

L’Ajuntament de Tiana disposa d’un sistema d’informació en què la ciutadania pot informar d’abandonaments de bosses o de desbordament de contenidors, a més de qualsevol incidència a la via pública. El sistema està integrat pels serveis tècnics de l’Ajuntament i els regidors i regidores i garanteix una resposta ràpida i una resolució de la incidència en pocs minuts, si es tracta de recollir els abandonaments.

El telèfon del servei, on podeu enviar els missatges de whatsapp per a les incidències, és el 600 00 22 33 i funciona 24 hores al dia, 7 dies a la setmana.

Skip to content