Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > El Punt Lila de la Festa Major Petita atén 200 persones interessades a rebre informació

El dispositiu de Punt Lila per a la Festa Major Petita de Sant Antoni es va desplegar les nits del 9 i 10 de juny, de 23:30 a 4:30h al Parc Doctor Mascaró. L’Estand, amb un equip de 2 professionals, va fer un total de 177 atencions, el 61% de les quals van ser dones. Pel que fa a l’edat, el 50% de les intervencions van ser amb persones de 14 a 18 anys. Divendres, que va ser la nit amb més afluència, es van realitzar el 53% de les atencions, segons l’informe de Cúrcuma que es va encarregar del servei que es va desplegar a Tiana per primer cop per la Festa Major Petita.

Cap persona va requerir acompanyament davant d’agressions in situ, així com tampoc davant de violències viscudes en el passat o violències masclistes actuals viscudes en altres espais.

Segons aquest informe, “no es va activar protocol ni realitzar cap acompanyament davant d’agressions in situ, si bé la nit de divendres 9 de juny sí que es va fer un acompanyament a una persona davant de violències masclistes viscudes en el passat”.

La rebuda del Punt Lila per part de la població “va ser de nou molt bona, i les persones que es van apropar van donar molt bon feedback i moltes d’elles ja estaven familiaritzades amb el servei”, destaca l’informe de Cúrcuma. Les persones socialitzades com a dones i el col·lectiu LGTBI es van mostrar molt agraïdes pel servei i expressaven sentir-se més segures, afegeix l’informe.

En les diferents atencions realitzades, es van respondre preguntes i dubtes principalment relacionats amb sexualitats, parts de la vulva, relacions sexo-afectives, i estratègies i recursos per prevenir i  atendre violències masclistes (vers les dones i LGTBIfòbiques). A més, es va oferir informació dels objectius, del funcionament dels Punt Lila i dels recursos del municipi i la comarca adreçats a l’atenció i acompanyament davant d’agressions masclistes.

Per dinamitzar el Punt Lila, durant el servei es va disposar de diversos materials oferts per l’Ajuntament de Tiana, com ara: bosses de tela amb missatge contra la violència masclista, preservatius interns i externs, bandes de làtex i lubricants, díptics informatius del servei de SIAD i d’altres recursos territorials.

Com es coordina el Punt Lila

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Tiana treballa el Punt Lila amb tots els agents implicats i per a una bona organització, mitja hora abans de l’inici del servei s’organitza un briefing per a coordinar els recursos. En aquest sentit, l’informe de Cúrcuma destaca que “la realització d’un briefing cadascuna de les nits va facilitar molt el coneixement entre agents i també la coordinació i comunicació durant la festa”. En la coordinació del servei hi treballa la persona referent de l’Ajuntament de Tiana en polítiques d’Igualtat, la Policia Local i els mateixos organitzadors de la festa on se situa l’estand, en aquest cas Descorxats i Doctor Mascaró.

A més, els establiments del poble i les casetes de venda de tiquets del Tast Tiana eren punt de referència on fer una primera actuació i, de nou, es va fer sonar la falca contra les violències masclistes durant la festa al Parc Mascaró com a element sensibilitzador.

Divendres, 9 de juny

Durant el transcurs de la nit es van atendre un total de 94 persones, de les quals el 66% eren a dones. El 63% de les atencions es van realitzar amb persones de 14 a 18 anys; seguides per un 27% d’atencions realitzades a joves de 19 a 25 anys.

El servei es va desenvolupar en un ambient tranquil i amb molt interès per part de les adolescents i joves que van assistir a la festa, segons Cúrcuma.

Dissabte, 10 de juny

Al llarg de la nit, es van atendre un total de 83 persones, el 60% de les quals van ser dones. Pel que fa a l’edat, el 71% de les actuacions es van realitzar amb joves de 14 a 18 anys; i per tant el públic va ser principalment adolescent i jove.

 

Skip to content